Haberler

Türk Gence Aşık Olan Japon Sanatçı Kariyerini Geride Bırakıp Bodrum'a Yerleşti

Güncelleme:

Japonya'nın ünlü piyanisti Hiroko Nakai, Türk genci Özgür Çalık'a aşık olunca onunla hemen evlendi. Her şeyini geride bırakıp Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşamaya başladı.

Hayatını müziğe adamış ve ülkesinin değerli sanatçılarından olan Hiroko Nakai, Japonya'da resital verdiği restoranda hem müziği hem de güzelliği ile Türk genci Özgür Çalık'ı vurdu. Tanışmalarından 4 ay sonra yılıdırım nikahı ile evlenen çift hayatlarına Bodrum'da devam ediyor.

ONU GÖRÜR GÖRMEZ TUTULDU, MÜZİK OKULUNU GERİDE BIRAKTI

Japonya'nın Tokyo kentine turistik gezi için giden Özgür Çalık, gittiği lüks restoranda piyano çalan Hiroko Nakai ile tanıştı. Çalık, Tokyo'da yaşayan ve devlet sanatçısı unvanına sahip olan Nakai'ye aşık oldu. Müzik okulu ve bir albümü de bulunan Nakai, Türk gençle kısa sürede evlenme kararı aldı.

TÜRK ADETLERİ İLE KIZ İSTENDİ, JAPON ADETLERİ İLE EVLENİLDİ

34 yaşında olan Japon gelin tanışmalarının ilk ayında İstanbul'a gelerek Çalık'ın ailesiyle tanıştı. Ardından Çalık ve ailesi Japonya'ya giderek Nakai'yi istedi. Japon örf ve adetlerine göre evlenen Çalık daha sonra piyanist eşini Türkiye'ye getirdi.

İLK İŞİ EŞİNE PİYANO ALMAK OLDU; HAYALİ BODRUM'DA KONSER VERMEK

Evlendikten sonra Bodrum'a yerleşen Özgür Çalık'ın ilk işi Hiroko'ya piyano almak oldu. Evin bir odasına yerleştirdikleri piyanoyu çalan Hiroko Çalık tek hayalinin Bodrum'da konser verip sanat hayatına Türkiye'de devam etmek olduğunu söyledi. Özgür Çalık ise eşi için tüm imkanlarını seferber edeceğini açıkladı.

"BU İŞİ ARTIK TÜRKİYE'DE YAPMAK İSTİYORUM"

Hiroko, müziğe başlangıç hikayesini ise şöyle anlattı: "Küçük yaşlarda piyano çalmaya başladım. Ailem benim piyano çalmamı fark ettiğinde beni konservatuvara gönderdi. Bu konuda kendimi geliştirdim. Tokyo'da bir müzik okulum vardı. Ve çok lüks bir restoranda piyano çalıyordum. Bir tanede albümüm var. Bu işi artık Türkiye'de yapmak istiyorum."

"TÜRK YEMEKLERİNİ VE İNSANLARINI ÇOK SEVİYORUM"

Türk kültürüne uyum sağladığını ve Bodrum'u sevdiğini belirten Hiroko, "Eşimle Tokyo'da çalıştığım restoranda tanıştık. 4 ay sonrada ben Türkiye'ye gelin geldim. Bodrum'da çok mutluyuz. Türk yemeklerini ve insanlarını çok seviyorum" dedi.

KÜLTÜRLER VE DİLLER KARMAŞIK AMA KALPLERİN SESİ BİR

Özgür Çalık ise Hiroko Nakai ile tanışmalarını anlatarak, "4 ay içerisinde tanıştık ve evlendik. Annemi Türk usulüne uygun istemek için kız evine Japonya'ya gittik. İsteme çok ilginç oldu. Annem bana Türkçe söylüyor ben eşim Hiroko'ya İngilizce anlatıyorum, Hiroko ise ailesine Japonca söylüyordu. Sonra eşimin ailesi Japonca söylüyor, eşim İngilizce bana anlatıyor, ben de anneme Türkçe söylüyordum. Çok uzun bir isteme süreci oldu." diyerek yaşadıklarını ifade etti.

BEBEK BEKLENİYOR

Japon örf ve adetlerine göre evlenip Türkiye'ye geldiklerini anlatan Özgür Çalık, "Eşim Japonya'da ünlü bir piyanistti. Şimdi de burada konserler vermesi için elimden geleni yapacağım. O piyano çalmaktan mutluluk duyuyor. Kendi eserleri bile var. Eşim 3 buçuk aylık hamile, yakında bebeğimiz olacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Japonya Bodrum Muğla Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title