Haberler

Türk Gemisi Libya'da Kaçırıldı, 11 Mürettebat Rehin Alındı

Güncelleme:

Türk bayraklı petrol tankerine Libya'nın Zuwarah Limanı açıklarında el konulduğu ve 11 mürettebatın rehin alındığı öne sürüldü.

Deniz Haber Ajansı'ndan Yasin Arslan ve Tarkan Biricik'in haberine göre Transpasifik Denizcilik'in mülkiyetinde bulunan Türk bayraklı M/T Hacı Telli isimli petrol tankeri Libya'nın Zuwarah Limanı'nın 2 mil açığında el konuldu ve mürettebat esir alındı.

GEMİYE EL KONULDU

Habere göre 81 metre boyunda, 14 metre genişliğinde ve 2 bin 818 DWT taşıma kapasitesine sahip Türk bayraklı M/T Hacı Telli isimli petrol tankeri Libya'nın Zuwarah Limanı'nın 2 mil açığında el konulduğu iddia ediliyor.

LİBYA'YA GİDİYORLARDI

Deniz Haber Ajanı'nın esir alınan gemi mürettebatından edindiği bilgilere göre M/T Hacı Telli 11 Şubat tarihinde Tuzla'dan Malta'ya doğru yola çıktı. Gemi Akdeniz'de seyrederken geminin 1. kaptanı Nejat Üler'e geminin sahibi olan şirket Transpasifik Denizcilik tarafından geminin kiralandığı ve rotasının Libya'nın Zuwarah Limanı olduğu bilgisi verildi.

BORÇLARINI ÖDEMEDİKLERİ İÇİN KAÇIRMIŞLAR

Deniz Haber Ajansı'nın edindiği bilgilere göre M/T Hacı Telli isimli gemiyi Transpasifik Denizcilik'ten, Pasifik Denizcilik aracılığı ile kiralayan Efe isimli kişi ve Libyalı ortalığı Zuwarah Limanı'ndan daha önceden aldıkları petrolün 433 bin dolarlık ödemesini gerçekleştirmedi. Bu nedenle gemiye el koyduklarını mürettebata söyleyen Libyalı silahlı grup eğer para ödenmez ise mürettebatı serbest bırakmayacaklarını ve gemiyi parçalayıp satacaklarını söylediler.

PARANIN TAMAMINI İSTİYORLAR

Gemiyi kiralayan Libyalı iş adamının 433 bin dolarlık borcun 280 bin dolarını ödediği ancak mürettebatı rehin alan kişilerin borcun tamamının ödenmediği taktirde mürettebatı serbest bırakmayacaklarını söylediği de öğrenilen bilgiler arasında.

M/T Hacı Telli'nin esir alınan mürettebatının isimleri şöyle:

1. Kaptan Nejat Üler

2. Kaptan İsmail Eskiçırak (Çiftlik evinde rehin)

3. Kaptan Umut Can Altıntaş

Başmühendis Ali Ömer Hacıoğlu

2. Mühendis Volkan Özdemir (Çiftlik evinde rehin)

Usta Gemici Bekir Şengel

Usta Gemici Ali Özcan (Çiftlik evinde rehin)

Gemici Ünsal Kaya (Çiftlik evinde rehin)

Yağcı Ufuk Kuru

Yağcı Veli Köroğlu

Aşçı Selçuk

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Tarkan Libya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title