Haberler

Türk Geleneksel Sanatları Yarışmasına Japon ve Yunan Damgası

Güncelleme:

Hüsn-i hat, tezhip, minyatür, ebru gibi Türk geleneksel sanat eserlerinin yarıştığı 2013 Yılı Geleneksel Sanatlar Yarışması sonuçlandı.

Yarışmaya Japon, Yunan ve Suriyeli sanatçılar damga vurdu. Japon sanatçı Yumiko Kuboto Çini dalında ikinci oldu.

Zeytinburnu Belediyesi'nin, Türk geleneksel sanatlarını tanıtmak ve yaşatmak amacıyla Kültür Turizm Bakanlığı, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Geleneksel Sanatlar Derneği işbirliği ile 8 dalda düzenlediği 2013 Yılı Geleceğin Ustaları yarışması sonuçlandı.
20 Nisan - 1 Kasım 2013 tarihleri arasında düzenlenen yarışmaya Hüsn-i Hat, Tezhip, Minyatür, Ebru, Cilt, Çini, Kaatı' ve Kalemişi dallarında 219 eser katıldı. Türk sanatçıların yanı sıra Japonya, Yunanistan ve Suriye'den sanatçılar da geleneksel sanatlar yarışmasında derece elde edebilmek için yarıştı. Eserler Prof. Uğur Derman başkanlığında 33 kişilik akademisyen ve sanatçılardan oluşan seçici kurul tarafından seçildi.

Her dalın birincisinin 5 bin lira ile ödüllendirildiği yarışmada Ebru sanatı dalında Şebnem Hoşhaber, Hüsn-i Hat sanatı dalında Mithat Topaç, Tezhip sanatı dalında Meltem Cantürk, Çini sanatı dalında Hakan Farsak, Minyatür dalında Figen Çelebioğlu, Cilt dalında Mustafa Köksal, Kaatı' Sanatı dalında Münibe Alev Uzun, Kalemişi Sanatı dalında Arzu Uzunosman birinci oldu.
Japon sanatçı Yumiko Kuboto'nun Çini dalında ikinciliğe layık görüldüğü "Geleceğin Ustaları" yarışmasında dereceye girenler 16 Kasım Cumartesi günü saat 19:00'da Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenecek törenle ödüllerini alacak. Ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan eserler 16-23 Kasım 2013 tarihleri arası Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi'nde, 25-30 Kasım 2013 tarihleri arası ise Milli Saraylar Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde düzenlenecek sergilerle sanatseverlerle buluşacak.

Ö D Ü L T Ö R E N İ :
Tarih : 16 Kasım 2013 - Cumartesi
Saat : 19:00
Yer : Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi

Kaynak: Bültenler / Güncel

Zeytinburnu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title