Haberler

Türk Gazeteciler Arafat'a Çıkmadan Mıhlama Yedi

Terviye günü Arafat için ihrama giren Türk gazeteciler, Mekke Basın Merkezinde, mıhlama yiyerek enerji depoladı.

Terviye günü Arafat için ihrama giren Türk gazeteciler, Mekke Basın Merkezinde, mıhlama yiyerek enerji depoladı.

Türkiye'den hac ibadeti sırasındaki gelişmeleri aktarmak üzere gelen 40 Türk gazeteci, Arafat ihramına girmeden mıhlamadan yediler.

Hürriyet Gazetesi Muhabiri Fatma Aksu ile TGRT'den İsmail Mahnoli'nin Türkiye'den valizlerinde getirdiği özel peynir ve mısır unu ile hazırlanan mıhlama, Afgan tandır ekmeği eşliğinde kısa sürede tüketildi. Muhabir Fatma Aksu'nun Arafat öncesinde yaptığı mıhlama 2016 yılı basın kafilesi için farklı bir hatıra oldu. Gazeteciler gece yarısı enerji depolayarak ihrama girdiler. Arefe günü akşamına kadar Arafat vakfesindeki gelişmeleri, 60 derece sıcak altında Türkiye'deki yayın kuruluşlarına aktarmanın yanı sıra ibadetlerini de bayramın ilk günü öğle saatlerine kadar devam ettirecek olan gazeteciler, Diyanet Basın Bürosu tarafından sağlana imkanları kullanıyorlar. Arafat'ta canlı yayın aracı ve internet imkanı ile haberlerini geçmeyi sürdürecek olan gazeteciler, bu arada ibabetlerini ve dualarını da unutmayacaklar. Daha önceki yıllarda merhum Savaş Ay da gazetecilere tavaf sonrasında kendi elleri ile hazırladığı pastırmalı ve sucuklu yumarta servisi ile hatırlanıyor. - MEKKE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Fatma Aksu Türkiye Mekke Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title