Haberler

    Türk Futbolunun Gerçek Evliya Çelebisi Yılmaz Vural, Şimdi Karabükspor'un Başında

    Türk antrenörler arasında en çok takım çalıştıran teknik direktör Yılmaz Vural'ın 25. takımı Karabükspor oldu.

    Her dara düşen takımın aradığı ve yardım istediği Yılmaz Vural, Karabükspor'la sözleşme imzalayarak teknik adamlık kariyerideki 25. takımda göreve başlamış oldu.

    1953 Sakarya doğumlu deneyimli teknik adam, futbolu okuldan öğrenen nadir insanlardan. Lise eğitiminden sonra Ankara'da 4 yıl okuduğu Gençlik ve Spor Akademisi'nde futbol ihtisasını başarıyla bitirdi ve 1979'da futbol uzmanı oldu.1974-79 yıllarında Türkiye'de profesyonel futbolculuk yaptı. Vural yüksek lisans için de Almanya'ya gitti ve 1993 yılında Köln Spor Akademisi'ndeki eğitimini tamamlayarak mezun oldu.

    Yılmaz Vural, 1987'de TFF'nin teknik direktörlük A lisansını aldı. 11 Ekim 1986'da Özkan Sümer ile birlikte Malatyaspor'un başında ligdeki ilk maçına Fenerbahçe karşısına çıktığına B lisansına sahipti. 7 maçta 1 galibiyet almış Malatyaspor'un başındaki ilk maçında 2-1 yenildi. Ama Malatyaspor o yılı 6. tamamladı ve takımı son 9 hafat çalıştırdı ve tek yenilgi aldı.

    Yılmaz Vural'ın Malatya'daki serüveni 1988'e kadar sürdü. Ertesi yıl Malatyaspor'un 6. olduğu sene küme düşen 2. Lig takımı Antalyaspor'un başına geçti. Antalyaspor'un ardından 20 Ocak Faciası'yla darmadağın olmuş Samsunspor'un başına geçti ve federasyon kararıyla küme düşmesine izin verilmeyen Samsunspor'la sezonu açtı. Ancak Antalyaspor'un başına geçtiği andan itibaren Yılmaz Vural'ın kariyerinde belki de hiç istemediği bir kısır döngü başladı. 1989'dan sonra 2005-06 sezonunda 2. kez Antalyaspor'un başına geçene kadar hiçbir takımda 2 sezonu tamamlayamadı. Yılmaz Vural bu dönemde 18 farklı takımda görev aldı.

    Şimdi hiç kafanız karışmadan Yılmaz Vural'ın görev yaptığı şehirleri ve görev sürelerini aşağıdaki resimden görebilirsiniz:

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Yılmaz Vural Antalyaspor Malatyaspor Spor Haberler

    500

    Yorumlar (1)

    sunday:

    sana gorev vermedikleri icin dort buyukler utansin yilmaz abey

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title