Haberler

Tanju Çolak, Hakan Şükür'ü Hedef Aldı: Nasıl Bu Örgütü Yaymaya Çalışıyorsun

Güncelleme:

Efsane golcü Tanju Çolak, Hakan Şükür'ü bombaladı: Hainlik yapan, hırsızlık yapan, devleti bölen, milletine silah sıkan terör örgütünün içinde nasıl yer alırsın ben bunu anlamıyorum.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren Avrupa gol kralı eski milli futbolcu Tanju Çolak, spor camiasında da örgütün etkin olduğunu belirterek, "Spor camiasının yüzde 30'unun bu örgütten olduğunu biliyorum. Bunların iyi araştırılması lazım. Bunları da Türk futbolundan temizlemek ve uzaklaştırmak lazım." dedi.

Çolak, AA muhabirine, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz'da yaşadıklarını anlattı.

Samuel Eto'o Vakfı'nın 16 Temmuz'daki yardım maçı nedeniyle 15 Temmuz Cuma günü Antalya'ya gittiğini aktaran Çolak, FETÖ'nün darbe girişimini kızının açtığı telefonla öğrendiğini söyledi.

"SABAHLARA KADAR NÖBET TUTTUM"

Yanında Hamza Hamzaoğlu, Okan Buruk, Ümit Davala ve Emre Aşık gibi isimlerin de bulunduğunu belirten Çolak, darbe girişimini öğrenir öğrenmez Cumhurbaşkanı'nın da açıklamasıyla, yanındakileri de sokağa çıkmaya davet ettiğini, daha sonra Antalya şehir merkezine giderek sabaha kadar meydanlarda "nöbet tuttuğunu" ifade etti.

Türkiye'nin darbe girişimini ucuz atlattığını vurgulayan Çolak, spor camiasında da FETÖ'nün etkinliğine dikkati çekerek, şunları söyledi:

"HAKAN ŞÜKÜR'E SESLENİYORUM, NASIL BU ÖRGÜTÜ YAYMAYA ÇALIŞIYORSUN"

"Spor camiasının artık FETÖ'ye dikkat etmesi gerekir çünkü bunlar tüm kurumlarda örgütlenmişler. Özellikle Hakan Şükür ile başlayan, Hakan Şükür ve arkadaşlarının yaymaya çalıştığı, sahiplendiği ve onların sahiplenmediği kişilerin dışa itildiğini herkes kabul ediyor. Ben FETÖ'cü olmadığım için hiçbir televizyon kanalında iş yapamadım. Hakan Şükür'e sesleniyorum, nasıl bir örgütü yaymaya çalışıyorsun. Bu kadar hainlik yapan, hırsızlık yapan, devleti bölen, milletine silah sıkan, demokrasi ortamından uzaklaştırmak için her naneyi yiyen bu terör örgütünün içinde nasıl yer alırsın, nasıl sahiplenirsin ben bunu anlamıyorum."

"Hakan Şükür'ün bonservisi FETÖ'de. Bir yere kımıldayamaz." diyen Çolak, şöyle devam etti:

"BİZLERE YER VERMİYORLAR, SAHİPLENMİYORLAR"

"Nasıl geleceksin Türkiye'ye, gelebilecek misin Türkiye'ye. Spor camiasının yüzde 30'unun bu örgütten olduğunu biliyorum. Bunların iyi araştırılması lazım. Bunları da Türk futbolundan temizlemek ve uzaklaştırmak lazım. Her geçen gün Türk futbolu bunların varlıkları yüzünden kötüye gidiyor. Bizlere yer vermiyorlar, sahiplenmiyorlar. Niye, biz onlardan değiliz, biz himmet parası vermiyoruz, onlara boyun eğmiyoruz ve onların saflarına katılmıyoruz diye. Katılmadım da katılmayacağız da. Katılmayanlara da buradan teşekkür ediyorum. Aslanlar gibi onlarla mücadele etmeye devam edeceğiz. Biz vatan için her şeyi yapmaya hazırız."

Sadece futbolcuların içinde değil, yönetici ve menajerlerin içinde de FETÖ'cü bulunduğunu belirten Çolak, "Bunların iyice araştırılması lazım. Tabii ki dönenler de var ama ne kadar döndüler. Şimdi adam 15 yıl onların içinde, onlara hizmet etmiş, birlikte hareket etmiş, onların ekmeğinden yemiş, ekmeğine bal sürmüş, ondan sonra 'biz döndük'. Nasıl döndün, nereye döndün sen, niye döndün sen, bunun da hesabı sorulmalı bence." ifadelerini kullandı.

"YILDIRIM'IN HAKLILIĞI KANITLANDI"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın geçmişte FETÖ ile ilgili açıklamalarını da doğru bulduğunu dile getiren Çolak, şunları kaydetti:

"Aziz Yıldırım demek ki derin bilgiler almış. Aziz Yıldırım'ın haklılığının bir kez daha ortaya çıktığının kanıtıdır bu bence ama o açıklamaları yaptıktan sonra üzerine gidilmedi, gidilemedi, duruldu ve durduruldu. Onlarla birlikte hareket edildi. Bu nasıl bir terör örgütü, kamunun her yerinde varlar, sporun her yerinde varlar, biz bunları nasıl göremedik, biz uyuduk ama devlet bundan sonra temizleyecek. Milletin istikrarı için bu insanlara hayatımızda yer yok artık. Bu saatten sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başkomutanımızın, inlerine değil inlerinin içindeki deliklere kadar inip orayı temizlemeleri lazım. Bunları temizlememiz gerekiyor."

Kaynak: AA / Spor

Aziz Yıldırım Tanju Çolak Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title