Haberler

Türk Firmasının Otogaz Sistemindeki Patlamaları Önleyen Buluşu Tescillendi

Ankara merkezli Patkon Exco Patlama Kontrollü LPG-CNG Otogaz Dönüşüm Sistemleri firması, Ar- Ge çalışmaları sonucu araçlarda kullanılan otogaz dönüşüm sisteminde sıvı ve gaz akaryakıt stok tank ve depolarında oluşabilecek iç patlamaları ortadan kaldırılarak yanmayı kontrol altına alan sistem geliştirdi. Firma projenin TSE belgesini de bugün Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ndeki Türk Standartları Enstitüsü Marmara Bölge Temsilciliği'nde düzenlenen törenle aldı.

Patkon Exco firmasının Ar- Ge çalışmaları sonucu geliştirdiği bu sistemin, dünyada ve Türkiye'de bir ilk olduğu belirtildi. Firmanın geliştirdiği ve üretimine de geçtiği bu sistemin sıvı ve gaz akaryakıt stok tank ve depolarında oluşabilecek iç patlama etkisini ortadan kaldıran, yanmayı kontrol altına alınan ve oluşabilecek patlamaları önleyen proje olduğu tescil edildi. Bu sistemle ilgili belge de bugün törenle teslim edildi.

İmza törende konuşan TSE Marmara Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev, uzun süren Ar- Ge  çalışması sonucu, Türkiye'de bir ilk olarak gerçekleştirilen ve üretilen bu sistem sayesinde sıvı ve gaz akaryakıt stok tank ve depolarında oluşabilecek iç patlamaları ortadan kaldırılarak yanma kontrolü altına alınarak oluşabilecek patlamaların önlenebileceğini söyledi. Mehmet Hüsrev şöyle devam etti:

"Devamlı gelişen ve değişen ülkemizde günlük hayatımızda en çok kullandığımız enerji kaynakları sıvı ve gaz haldeki petrol ve petrol türevleridir. Askeri ve sivil bir çok alanında kullanılmaktadır. Bu kullanımla beraber maalesef ki parlama ve patlama sonucu oluşan, can kaybı ve maddi hasara yol açan birçok kaza oluşmaktadır. Bu kazalarında etkisiyle iş sağlığı ve güvenliği büyük önem arz etmektedir. 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu ciddi şekilde uygulanmaktadır. Bu konuda Patkon Petrol ürünleri firması Patkon Exo ürünleri üzerinde muayene ve deneyleri uzman teknik personelimizce yapılmış ve firma Beyan Doğrulama Belgesi almaya hak kazanmıştır."

TAKSİLERİN YOL GÜVENLİĞİ

Patkon Exco CEO'su Bayram Aytaşgın Dünya'da ve Türkiye de bir ilki geliştirdiklerini söyledi. Aytaşgın, özellikle LPG'li araçların güvensiz olduğu algısı depo patlamalarının büyük zararlara yol açtığı düşünüldüğünde Exco Gaz dönüşüm sistemleri ile lpg'li araçlar ve ticari taksilerin güvenli yol seyrini ve kapalı otoparka girişini daha güvenli hale getirdiklerini ifade etti. Bayram Aytaşgın şöyle devam etti:

"Patkom firması olarak ürettiğimiz sistemler parlayıcı ve patlayıcı sıvı ve gazlarda akaryakıt stok, tank ve depolarında patlamayı önlemek olası bir yanmayı saman alevi şeklinde tutmak. Biliyorsunuz ki 6331 sayılı yasanın çalışanların patlayıcı ortamların önleme kanununa göre bütün sanayi ve iş yerlerinde otogaz istasyonları, akaryakıt taşıma tankerleri ve özellikle LPG'li araçların şarapnel etkisiyle infilakını önlemek yanmayı kontrol altına almak. 6. ve 8. ayda LPG'li araçların kapalı otoparklara girmesi düzenlemesi var. Amacımız kapalı otoparklarda oluşabilecek şarapnel etkisiyle LPG'li araçları önlemek ve tüm akaryakıt stok tank depolarını önlemek ve güvenli yol seyri, güvenli yaşam alanı oluşturmak.  Bu projeyle karayolu akaryakıt taşıma tankerleri burada güvenli yol seyri oluşabilecek bir kazada burada şarapnel etkisiyle infilakı önlemek burada tank yırtılsa bile yırtılan tankta çıkan alevin sönük ve saman alevi şeklinde olması müdahaleyi kolaylaştırmak. LPG'li araçlarda şarapnel etkisiyle infilakını önlemek, otoparkta güvenli yol seyrini sağlamak, hava limanları, savunma sanayisinde kullanılan bütün akaryakıt stok tank ve depolarında infilakı tamamıyla önlüyoruz."

'DÜNYADAKİ TÜM SERTİFİKALAR BİZE AİT'

Bunun Türkiye ve dünyada ilk olduğunu tekrarlayan Aytaşgın, "Dünyadaki bütün sertifika ve patentler firmamıza ait. Yangının önüne geçemezsin. Ama orada harlı ve şiddetli yanmayı önlemek ve burada bileve etkisiyle de patlamayı önlemek. Patentini aldık. Uluslararası patentini ve yurtiçi belgelerini aldık. Şu anda da ürünümüzü Türk Standartları Enstitüsü'nde onay aşamasına geldik. Bugün de onay belgemizi alıyoruz. Dünyada ve Türkiye'de ilk olan bir sistem. Bu proje için yaklaşık 5 yıl bir çalışma yaptık, yaklaşık 10 milyon TL tutarındaki yatırımla 4 üretim hattını kurduk" diye konuştu.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen törenle Beyan Doğrulama Belgesi imzalandı. - Kocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title