Haberler

Türk Firması Türkmenistan ile Kazakistan'ı Demir Yolu ile Bağladı

Güncelleme:

Ankara merkezli Nata Holding, Türkmenistan'da çölün ortasında şantiye kurarak 9 ayda 27 kilometrelik demir yolu hattını tamamladı. Bu hat ile Türkmenistan ile Kazakistan'ı birbirine bağlayan firma, Türk firmalarının sektördeki iddiasını bir kez daha ortaya koydu.

Adını ilk olarak News Record (ENR) tarafından açıklanan "Dünyanın En Büyük 225 Uluslararası Müteahhidi" listesinde 33 Türk firma arasında yer alarak duyuran Nata Holding, devler liginde yeni projelerle sahada. Firma, kışın eksi 25 dereceyi, yaz aylarında ise 60 dereceyi bulan zorlu hava koşullarında Türkmenistan Serhatkaya sınırından Kazakistan'ı 27x 2 kilometrelik demir yolu hattıyla birbirine bağladı. Türkmenistan'ın her köşesinde yol ve nehir geçişlerinde 200 köprü inşa eden Nata Holding, Bereket ve Serhetyaka şehirlerinde tren yolu sinyalizasyonu ve tren garının inşaatını zamanından önce tamamlamanın gururunu yaşıyor.

Ankara'ya yaptığı yatırımlarla isminden sıkça söz ettiren Nata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık, Bereket'e fabrika kurduklarını ve Serhetyaka Oğuzhan arasında 234 kilometre uzunluğunda 110 kilovat elektrik iletim hattı inşaatını yaptıklarını belirtti. Türkmenistan pazarının cazip olduğunu ve yabancı ortaklar için uygun koşulların oluşturulduğunu ifade eden Tanık, "İşlerini zamanında bitiren müteahhitlerin ödemeleri hemen yapılıyor. Şunu da belirtmem gerekiyor ki Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Türk şirketlerinin rahat çalışabilmesi için her türlü kolaylığı sağlıyor" dedi.

"TÜRKMENİSTAN İKİNCİ EVİM OLDU"

Benzer başka bir proje olan Buzhu ve Serhetyaka istasyonları arasında 131 kilometre mesafeli enerji sinyalizasyon, bağlantı donatılarının tedariki ve inşaat, puantaj işlerinin de sona geldiğini kaydeden Namık Tanık, şimdiye kadar Türkmenistan'ın bütün eyaletlerinde pek çok değişik konuda önemli projeleri hayata geçirdiklerinin altını çizdi. Tanık, "Türkmenistan ikinci evim oldu, mesaimin çoğu Türkmenistan'da işimin başında geçiyorum. Elektrifikasyon ve telekomünikasyon konularında önemli projeleri yürütüyoruz. Ayrıca Bereket-Etrek arası 250 kilometrelik elektrik, sinyalizasyon, demir yolu haberleşme işleri ile başkent Aşkabat'ın içinden geçen Karakum Kanalı'na inşa ettiği çelik köprünün tamamlanması ile Türkmenistan ulaşımında önemli bir sorunu çözmüş olduk" diye konuştu.

Alt yapı işinin baba mesleği olduğunu, bu nedenle kendisi için çok anlamlı olduğunu kaydeden Tanık, "Aşgabat'ta çok önemli bir projeye daha imza attık. 59 kilometre uzunluğundaki ana arter üzerinde yer alan yolların yapımını üstlendik. Bu yollar üzerinde yer alan 18 adet köprülü kavşak, 54 adet yaya alt geçidi, bu yollar üzerinde yer alan yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu, teknik galeri, yapısal ve bitkisel peyzaj çalışmaları, yatay ve dikey trafik işaretlemesi, sinyalizasyon ve yol aydınlatmaları işlerini büyük bir özveriyle tamamlamaktayız" dedi.

Türkmenistan'ın Bereket şehrinde beton direk, köprü girişi, bordür taşı, boru ve çeşitli prefabrik ürünler üreten Nata Holding bünyesinde Nata-Net-Hocalık cemiyeti adı altında Türkmenistan firması olarak faaliyet gösteren Çohanlı ve Bereket ilçelerinde iki fabrikası bulunuyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkmenistan Kazakistan Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title