Haberler

Türk Filmleri, Paris'te Sinemaseverlerle Buluşacak

Türk sinemasının 100. yılına ithaf edilen "Paris'te Türk Sinemasıyla Randevu", 28 30 Kasım'da gerçekleştirilecek.

" Paris'te Türk Sinemasıyla Randevu", 28-30 Kasım'da Paris'te düzenlenecek.

SRP İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil'in ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle organize edilen etkinlik, Türkiye'nin öykülerinin çeşitliliğini ve her iki toplumun paylaştığı ortak duyguların derinliğini sergilemek için hayata geçirilecek.

Her yıl geleneksel olarak farklı içerikler ve yeniliklerle Fransız seyircisiyle buluşacak etkinlik, bu yıl Türk sinemasının 100. yılına ithaf edildi.

Etkinlik kapsamında, Montparnasse bölgesinde yer alan kültür ve sanat merkezi Le Lucernaire'de, Ömer Lütfü Akad'ın yönettiği, Hülya Koçyiğit'in başrolünü oynadığı "Gelin", Yılmaz Erdoğan'ın senaryosunu yazdığı, yönettiği ve Behçet Necatigil'i canlandırdığı "Kelebeğin Rüyası", yönetmen Yavuz Turgul'un başrolünü Şener Şen'in oynadığı "Muhsin Bey", Cem Yılmaz'ın senaryosunu yazıp yönettiği ve başrolünü oynadığı "Pek Yakında", yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın senaryosunu Ebru Ceylan ile yazdığı, 64. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülünü kazanan "Kış Uykusu" ücretsiz gösterilecek.

Paris'te 28-30 Kasım'da gerçekleştirilecek "Paris'te Türk Sinemasıyla Randevu"nun afişini, Metin Erksan'ın 1965 yapımı filmi "Sevmek Zamanı"ndan bir sahne süsledi.

Randevunun Kreatif Direktörü Serap Engin, "Sevmek Zamanı" filminin afişte olmasının, dün olduğu gibi bugün de dünyada sanat sinemasının en büyük destekçisi Fransa'nın, sinemanın düşüncel gücüne olan inancına selam gönderirken, sadece ülkelere değil, dünya vatandaşlarına ait sinema hazinesinin restorasyonunun ve gelecek kuşaklara kazandırılmasının önemini de hatırlatmasından yola çıktıklarını belirtti. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İstanbul Türkiye Paris Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title