Haberler

Türk Eximbank 2013 Yılı Ülke Limitleri Belirlendi

(Türk Eximbank) 2013 yılı ülke limitleri belirlendi.

Türkiye İhracat-Kredi Bankası Anonim Şirketinin

(Türk Eximbank) 2013 yılı ülke limitleri belirlendi.

Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Eximbank Yüksek Danışma ve Kredileri Yönlendirme Kurulu tarafından yabancı ülkelere yönelik nakdi ve gayrinakdi resmi destekli ihracat kredileri ile 2 yıl ve daha uzun vadeli sigorta işlemlerine ilişkin 2013 Yılı Programında belirlenen Türk Eximbank Ülke Limitleri Listesi, Bakanlar Kurulunca onaylandı.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütünün (OECD) resmi destekli ihracat kredilerine yönelik ülke risk sınıflandırmaları esas alınarak hazırlanan listeye göre, 0, 1 ve 2'nci grupta yer alan ülkeler için grup limiti azami 1,5 milyar dolar olarak belirlendi. Bu ülkelerin ülke tavanı ise yeni sisteme göre 750 milyon dolar oldu.

3'üncü gruptaki ülkelere grup limiti 1,5 milyar dolar, ülke tavanı da 600 milyon dolar olarak tahsis edildi. 4'üncü grupta yer alan ülkeler için de grup limiti 1 milyar dolar, ülke tavanı 450 milyon dolar oldu. 5, 6 ve 7'nci grupta yer alan ülkeler için grup limiti 1 milyar 250 milyon dolar olarak belirlenirken, 5'inci gruba 400, 6'ncı gruba 350, 7'nci gruba ise 300 milyon dolar ülke tavanı tahsis edildi.

Söz konusu limitler, yabancı ülkelere yönelik nakdi ve gayrinakdi resmi destekli ihracat kredileri ile 2 yıl ve daha uzun vadeli sigorta faaliyetlerine ilişkin ülke limitleri olup, 2013 yılında Ülke Kredi/Garanti Programı kapsamında yapılacak kredi tahsisi ile kapsama alınacak sigorta tutarını ifade ediyor.

Ülke kredileri kapsamında 1,5 milyar dolar proje ve 500 milyon dolar mal kredisi olmak üzere toplam 2 milyar doları nakdi ve 500 milyon doları gayrinakdi olmak üzere toplam 2,5 milyar dolar kredi kullandırılması öngörüldü.

Orta Uzun vadeli Sigorta Programı kapsamında 500 milyon dolar tutarında destek sağlanması planlanırken Ermenistan, Güney Kıbrıs Rum kesimi ve Kuzey Kore bu kapsamın dışında tutuldu.

OECD risk sınıflandırmasında belli bir risk sınıflamasına tabi tutulmamış ülkeler, 7'nci grup ülke olarak kabul edilecek.

Bu arada, karara göre, işlemin Türk Eximbank Yönetim Kuruluna sunulduğu aşamada ilgili ülkenin içinde bulunduğu grubun limitleri dikkate alınacak.

Bir yıl içinde bir ülkeye açılacak ülke kredisi ve kapsama alınacak orta ve uzun vadeli sigorta toplamı, belirlenen grup içi ülke tavanını aşamayacak. - ANKARA

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title