Haberler

Türk Ev Tekstili, Uzakdoğu'da da İddialı

UTİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Canik: "Ev tekstilinde yeni trendler belirleyen firmalarımızın ürünleri, Uzakdoğu ve Çin pazarlarında da hak ettikleri yeri alıyor"

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Nuri Canik, ev tekstilinde yeni trendler belirleyen Türk firmalarının ürünlerinin, Uzakdoğu ve Çin pazarlarında da hak ettiği yeri aldığını bildirdi.

Canik, yazılı açıklamasında, Çin'de düzenlenen uluslararası tekstil fuarına UTİB öncülüğünde milli katılım sağlandığını belirterek, Türk ev tekstili ürünlerinin büyük ilgi gördüğünü vurguladı.

Türkiye'nin, ev tekstili sektöründe trend oluşturan bir ülke konumunda bulunduğuna işaret eden Canik, fuarın Türkiye'nin Uzakdoğu pazarındaki ihracatını artırmasına önemli katkılar sağlayacağını aktardı.

Canik, fuarın kalitesi ve ziyaretçi profilinden oldukça memnun kaldıklarına değinerek, "Ülkemizde tekstil sektörünün her geçen gün kendini yenilemesi ve yapılmayanı yapması, bizlerin bu tarz fuarlardan gururla dönmesini sağlıyor. Ev tekstilinde yeni trendler belirleyen firmalarımızın ürünleri, Uzakdoğu ve Çin pazarlarında da hak ettikleri yeri alıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Dünya ev tekstil sektöründe Türkiye'nin prestijinin her geçen gün arttığına dikkati çeken Canik, "Firmalarımız, Uzakdoğu ve Çin pazarındaki hakimiyetlerini artırarak, sektöre yön vermeye devam edecekler. UTİB olarak, firmalarımızın sürekli yenilenen ürünlerini ve kumaşlarını dünyanın her yerinde müşteriyle buluşturmaya devam edeceğiz" görüşünü kaydetti. - Bursa

Kaynak: AA / Ekonomi

Çin Halk Cumhuriyeti Türkiye Canik Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title