Haberler

Türk Eğitim Vakfı 2013-2014 Öğretim Yılında 53 Üstün Başarı Bursiyerini Daha Seçti

Güncelleme:

Türkiye'de verilen en yüksek miktarlı burs olma özelliğini sahip TEV Üstün Başarı Bursu'ndan 2013-2014 öğretim yılında 53 öğrenci yararlanacak. Geçmiş yıllardan bursu devam eden öğrencilerle birlikte toplam 219 üstün başarılı gence bu öğretim yılında 2 milyon 190 bin TL burs verecek.

1967 yılından bu yana Türkiye'nin aydınlık geleceği için eğitime destek veren Türk Eğitim Vakfı (TEV), 2013-2014 öğretim yılında "TEV Üstün Başarı Bursu" almaya hak kazanan 53 öğrenciyi tanıttı. Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Av. Zuhal Dönmezer Çakıroğlu ve TEV Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen basın toplantısında burs almaya hak kazanan öğrencilerin yanı sıra TEV bağışçıları ve gönüllüleri de katıldı.

Türk Eğitim Vakfı 40. kuruluş yılı vesilesiyle Türkiye'de ilk defa geleceğin liderlerini desteklemek üzere 2007 yılında vermeye başlanan Üstün Başarı burslarından bu yıl eklenen 53 öğrenci ile birlikte toplam 219 öğrenci yararlanıyor.

Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Av. Zuhal Dönmezer Çakıroğlu, konuşmasına "Ülkemizin geleceğinde çok önemli rol alacak gençlerin, dünyayı algılayışları ve temel anlayışları, büyük oranda, eğitim gördükleri yıllarda oluşmaktadır. Doğal olarak gençlerimizin bu kazanımlarının, kendilerinin ve özellikle ülkemizin geleceği üzerinde, değiştirilmesi çok zor ve kalıcı, etkileri olmaktadır. Bu düşünceler ışığında ülkemizin geleceğinde rol oynayacak gençlere daha fazla kaynak ayrılması gerektiğini düşünerek, Üstün Başarı Burslarını hayata geçirdik." cümleleriyle başladı.

Ömer M. Koç, sözlerini şöyle sürdürdü; "Bugün, Türk Eğitim Vakfı'nı yücelten, bugünlere getiren ve ülkemizin geleceğini kaliteli yaygın eğitimde gören değerli bağışçılarımızın gurur günüdür. Menkul ve gayrimenkul varlıklarını Vakfımıza bağışlayarak ülkemizin eğitimine büyük hizmet eden bu hayırseverlere huzurunuzda şükranlarımızı sunuyor, ebediyete intikal edenleri de saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz. "

TEV'den 2013-2014 öğretim yılında 219 üniversite öğrencisine aylık ortalama 1.000 TL'lik eğitim desteği

2013-2014 öğretim yılından burs almak için başvuran öğrenciler arasında yapılan değerlendirme işlemlerinin sonunda 51 öğrenci Üstün Başarı Bursunu almaya hak kazandı. Bu üstün başarılı gençlere ek olarak sanat alanında eğitim alan 2 öğrenci, yine konusunda uzman öğretim üyeleri huzurunda gerçekleştirilen müzik sunumları sonucunda seçilerek üstün başarı bursuna layık görüldü. Böylece 2013-2014 öğretim yılında geçen yıldan devam eden 166 öğrenciye ilave olarak Türkiye'nin 21 farklı ilinden burs başvurusu yapan 53 yeni öğrenci seçildi ve toplam Üstün Başarı Bursiyer sayısı 219'a ulaştı.

Üstün Başarı Burslarına;

Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS), MF1, MF2, MF3, MF4, TM1, TM2, TM3, TS1, TS2 puan türlerine göre ilk 2000'e giren, Hukuk, İdari Bilimler, Mühendislik-Mimarlık, Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Temel Bilimler alanlarında öğrenim gören öğrenciler başvuru yapabilmektedir. Ayrıca hazırlık sınıfından 1. Sınıfa ve 2. Sınıfa geçen öğrenciler de başvuru yapabiliyor. Bu öğrencilerin başvuruda bulunabilmesi için, üniversiteye girdiği yıl LYS'de ilk 2000'e girmesi, hazırlık sınıfını 4 üzerinden 2,80 (100 üzerinden en az 70) 1. Sınıfı da en az 3,50 (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 87,5) not ortalaması ile tamamlamış olması gerekiyor.

Üstün Başarı Müzik Bursu'na, Piyano, Arp, Gitar, Yaylı Çalgılar, Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Ana Bilim Dallarından 2. sınıfa geçmiş öğrenciler başvurabiliyor. Müzik Bursiyerleri Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyeleri huzurunda gerçekleşen dinleti programı sonucunda seçiliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title