Haberler

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk: MEB Aklını Başına Almalı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, öğretmenlere getirilen rotasyon uygulamasının beraberinde sorunlarda getireceğini vurgulayarak, "Buradan uyarıyoruz: Herkes aklını başına almalıdır, en başta da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB). Unutulmamalıdır ki; bu öğretmenlerimiz kürek mahkûmu değildir" dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk yaptığı açıklamada, bugünlerde öğretmen rotasyonun gündemde olduğunu ifade ederek, bu konunun zaman zaman temcit pilavı gibi ısıtılıp öğretmenlerin sofrasına konulduğunu vurguladı. Rotasyonun, her öğretmenin kendi bulunduğu yere göre değerlendirdiği bir konu olduğunun altını çizen Koncuk açıklamasında, "İl içi rotasyon dış mahallelerde görev yapan birçok öğretmen için merkeze gelmenin yolu olarak görülmekte ve desteklenmektedir. İl dışı rotasyon da, aynı şekilde, gelişmemiş illerden, gelişmiş illere gelebilmenin yolu olarak görülmektedir. İlke bazında değerlendirdiğimizde ise, rotasyonu bugün destekleyen birçok kişinin, yarın, pozisyonu değiştiğinde karşı olacağı açıktır. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus, nerede olursa olsun 3-4-5 yılda bir tüm öğretmenlerin yer değiştireceği gerçeğidir. Yani 3-5 yılda bir tüm öğretmenlere göçebe bir hayat kurulmak istenmektedir" ifadelerine yer verdi.

-"ROTASYONUN ÖĞRETMEN VERİMLİLİĞİNİ ARTIRACAĞINA İNANMIYORUZ"-

Öğrenciler için de öğretmenlerinin sık sık değişecek olmasının eğitimde geri gidişlere yol açacağını kaydeden Koncuk şöyle devam etti:

"Öğretmen-öğrenci arasındaki bağ son derece önemlidir. Öğretmenin öğrencilerini tanıması, öğrencilerin de öğretmenlerini benimsemesi eğitimde başarı sağlanması açısından hayati öneme sahiptir. Ayrıca öğretmenlerin sürekli yer değiştirmesi kurum kültürü oluşmasını engeller, aidiyet duygusunu ortadan kaldırır, mutsuz, huzursuz öğretmenler ordusu yaratır. Öğretmenlerimiz birkaç yıl sonra yerlerinin değiştirileceğini bildiğinden ne okuluna adapte olabilir ne de öğrencilerine verimli olabilir. Öğretmenler kendisini görev yaptığı okula ait hissedemez. Dolayısıyla rotasyonu tüm bu etmenlerle değerlendirmek gerekir. Rotasyonun öğretmen verimliliğini artıracağına inanmıyoruz."

-"ÖĞRETMENLERİMİZ KÜREK MAHKUMU DEĞİL"-

Koncuk yaptığı açıklamada, rotasyon haberleri ile birlikte öğretmenlerin ciddi bir kaygı yaşadığına da dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"Her fırsatta rotasyona karşı olduğunu dile getiren sendikamız, bu konunun tamamen rafa kalkmasını istemektedir. Eğitimin nitelik sorunu öğretmene rotasyonla çözülemez. Öğretmenlere rotasyon getirilmesi yeni sorunları beraberinde getirecektir. Buradan uyarıyoruz: Herkes aklını başına almalıdır, en başta da Milli Eğitim Bakanlığı. Nelere yol açacağını iyi hesap etmeden atılacak her adım hüsrana yol açacaktır. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve MEB'i yönetenler, yüzbinlerce öğretmeni adeta göç sistemine tabi tutarak ne büyük bir kaos oluşturacaklarının farkına varmalıdır. Öte yandan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde, zorunlu hizmet bölgelerinde çakılı kalan, 8-10 yıl görev yapmasına rağmen tayin talepleri gerçekleşmeyen öğretmenlerimiz bulunmaktadır. Zorunlu hizmetini tamamlayan öğretmenlerin herhangi bir şarta bağlı kalmaksızın tayin talepleri gerçekleştirilmelidir. Unutulmamalıdır ki; bu öğretmenlerimiz kürek mahkûmu değildir."

Kaynak: ANKA / Güncel

İsmail Koncuk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title