Haberler

Türk Eğitim Sen Eylemine Belediye Başkanı da Destek Verdi

Sarıgöl Türk Eğitim-Sen Şubesi tarafından yönetici atamalarına tepki için düzenlenen eyleme Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk ve Sarıgöl MHP ilçe Başkanı Adem Kurt da destek verdi.

Sarıgöl Türk Eğitim-Sen Şubesi tarafından yönetici atamalarına tepki için düzenlenen eyleme Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk ve Sarıgöl MHP ilçe Başkanı Adem Kurt da destek verdi.

Sarıgöl Dışkahveler Mevkii'nde düzenlenen basın açıklamasında, eğitim ve öğretimde ciddi sorunların yaşandığını dile getiren Sarıgöl Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı İhsan Gür, "Milli Eğitim Bakanlığı, görevini başarıyla sürdüren dört yılını dolduran okul müdürleri, müdür başyardımcıları ve müdür yardımcıları olmak üzere yaklaşık 8 bin yöneticinin görevlerine son vermiştir. İlk aşamada okul müdürlerin değerlendirilmesinde haklarında idari bir soruşturma olmamasına rağmen, sendika ayrımı yapılarak çoğu Türk Eğitim-Sen üyesi olan okul müdürlerinin görevlerine son verilmiştir. Yapılmak istenen sivil bir darbe olup kazanılmış haklar geri alınmıştır" dedi. Eğitim çalışanlarının sosyal ve ekonomik durumlarının gün geçtikçe kötüye gittiğini öne süren Gür, "Atamalarda kendi yandaşlarına 75 puan verilirken, kendilerinden olmayan eğitimcilere düşük puan vererek görevlerinden almaya başladılar. Bu davranışlarını kınıyoruz. MEB kadrolaşma suçu işlememektedir. Öğretmenlerin özlük haklarına sahip çıkılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu. Sarıgöl Türk Eğitim-Sen'in basın açıklamasına sendikalı öğretmenlerin yanı sıra Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk ve Sarıgöl MHP İlçe Başkanı Adem Kurt da katılarak destek verdiler. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necati Selçuk Adem Kurt Sarıgöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title