Haberler

Türk Eğitim-Sen'den Okul İsimlerinin Değiştirişmesine Tepki

Türk Eğitim-Sen, yaptıkları bağışlar ile okullara isimlerini veren hayırseverlere danışılmadan okullar da yapılan isim değişikliklerinin, Milli Eğitim Müdürlüğü ile hayırseverler arasında yapılan protokollere aykırı olduğu açıkladı.

Türk Eğitim-Sen, yaptıkları bağışlar ile okullara isimlerini veren hayırseverlere danışılmadan okullar da yapılan isim değişikliklerinin, Milli Eğitim Müdürlüğü ile hayırseverler arasında yapılan protokollere aykırı olduğu açıkladı.

İzmir Türk Eğitim-Sen 3 Nolu Şube Başkanı Adnan Sarısayın, hayırseverlerin isimlerini taşımak kaydıyla yaptırdıkları okullardan isimlerinin değiştirilmesinin, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile hayırseverler arasında yapılan protokollere aykırı olduğunu ifade ederek, "Yapılan bağışlar çerçevesinde gerçekleştirilen protokollerde hayırseverlerin üzerinde önemle durdukları konu; bağışlarının amacı dışında kullanılması ve protokole uyulması koşulu olduğu görülmektedir. Bu durum elbette milli eğitim müdürlüğü açısından sorgulanması gereken bir düzeye ulaşmıştır. İlimizde eğitim açısından yapılan bağışların sayısının çok fazla olması nedeniyle, gelecekte yapılacak bağışlar açısından da önem arz eden bu konunun sağlıklı ve tatmin edici bir şekilde hayırseverlerimizin de katılacağı bir toplantı ile ele alınması gerekmektedir" dedi.

"İSİM DEĞİŞİKLİKLERİ HAYIRSEVERLERE DANIŞILMALI"

Karabağlar ilçesi okullarından Yaşayanlar İlkokulu 1962 yılında eğitim amaçlı kullanılmak üzere protokol yapılarak Milli eğitime yapılmış bağışlardan sadece birisidir diyen Sarısayın, "1980'li yıllara kadar İlkokul olarak hizmet vermiş bu okulumuz zaman içerisinde yapılan protokol dışına çıkılarak kapatılmıştır. Okul bugünlerde Milli Eğitim Müdürlüğü'nün marangozhanesi olarak kullanılmaktadır. Karabağlar sanayi içerisinde bulunan bu okulun özellikle Meslek Liseleri açısından düşünüldüğünde bölge itibariyle Yaşayanlar Endüstri Meslek Lisesi ya da Yaşayanlar Mesleki Eğitim Merkezi olarak kullanılması bağış yapan hayırseverlerimiz açısından da memnuniyetle karşılanacak bir durum olacaktır. Bu konuda hayırseverin bize ifadesi şöyle "Bizler eğitimi seven, eğitime hizmet etmek isteyen insanlarız. Kesinlikle mal mülk peşinde değiliz. Ancak bu bağışımızın amacı dışında kullanılmasından üzüntü duyuyoruz. Biz burasını adımızı taşıyan bir eğitim kurumu yapılsın diye bağışladık. Yine bir başka skandal 4+4+4 eğitim modeli ile birlikte ilköğretim okullarının ilkokul ve ortaokul olarak bölünmesi ve bu okullara farklı isimlerin verilmesiyle ortaya çıktı.

Karabağlar İyiburnaz İlköğretim Okulu hayırseverleri okulun isminin değiştirilmemesi ve eğitim amacı dışında kullanılmaması şartıyla bağış yaptıklarını, ancak yeni eğitim modeli ile birlikte okulun İyiburnaz Ortaokulu ve Günaltay mahallesi İlkokulu olarak adlandırılmaları sırasında protokole uygun davranılmadığını ve arsanın tamamının kendilerine ait olmasına ve şartnamede okulun isminin değiştirilmemesi şartının bulunmasına rağmen okul isimleri konusunda kendilerine en azından nezaketen de olsa danışılmadığından bahisle sitemlerini dile getirmişlerdir. Bu durumda olan pek çok okulumuz bulunmaktadır. İsim değişiklikleri yapılırken hayırseverler çağrılıp onların görüşlerinin sorulmaması biz hayırseverleri son derece üzmüştür. Hayırseverler küstürülüyor. Vatandaşın devletine güveni sarsılıyor. Bizler şartnameye uyulmasını istiyoruz. Yukarıda bahse konu olan örnekleri çoğaltmamız mümkündür. Geldiğimiz noktada hayırseverlerimiz açısından ortada büyük bir sorun yumağının var olduğu açıktır. Bu noktadan sonra geç kalınmadan hayırseverlerimizle en kısa sürede bir araya gelinmelidir."

Yapılan bağışların protokolün dışında kullanılması büyük bir skandal olduğunu belirten Sarısayın, "Bu durum bakanlığımız nezninde araştırmaya muhtaç bir konudur, suçtur. Hayırseverleri küstürecek hukuka aykırı, etik olmayan uygulamaya imza atanların yaptıkları yanlarına kar kalmamalıdır. Bakanlığımız bu konuda İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü makamını gözden geçirmelidir. Protokole aykırı isim değişikliği yanlışlığından biran önce vazgeçilmelidir. Çok geç olmadan hayırseverlerin gönlü alınmalı, yanlışlıklar düzeltilmelidir.Aksi takdirde hayırsever ya da varisçileri istemeseler de hukuki yollara başvurabilirler" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title