Haberler

Türk Eğitim-sen Ankara'daki Patlamayı Kınadı

Türk Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Kutbettin Yıldız, Ankara’da meydana gelen patlamayı kınadı.

Türk Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Kutbettin Yıldız, Ankara'da meydana gelen patlamayı kınadı.

Şube binasında bir basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Kutbettin Yıldız, ülkenin dört bir yanından gelen terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin acısını yaşarken, 10 Ekim günü Ankara Garı önünde toplanan vatandaşlara karşı gerçekleştirilen saldırı ile yüreklerin bir kez daha yandığını söyledi. Bu saldırının nice yüreklere ateş düşürdüğünün altını çizen Yıldız, "Terörün etnik kökeni, ideolojisi, dili, inancı, cinsiyeti, yaşı ne olursa olsun ayrım yapmadan, insanlığa karşı girişilen en alçakça saldırı olduğu bu menfur olayla bir kez daha görülmüş, terörün ırkının, dilinin, dininin, mezhebinin, renginin ve ideolojisinin olmadığı bir kez daha anlaşılmıştır. Bir yanda 7 Haziran'dan bu tarafa tam 157 vatan evladımız, askerimiz, polisimiz alçakça şehit edilirken diğer tarafta da sivil vatandaşlarımızın da bombalar, tuzaklar, suikastlar yoluyla canlarına kastedilmektedir. Şu ana kadar Ankara'daki saldırıda 500'ü aşkın vatandaşımızın yaralandığı, 100'ü aşkın vatandaşımızın hayatını kaybettiği ifade edilse de 80 milyon yurttaşımız da yüreklerinden yaralanmıştır. Nedensiz yere, suçsuz bir insanı öldürenin bütün insanlığı katletmiş sayıldığı mümtaz bir dinin mensuplarıyız. Hiç kimsenin masum birinin yaşama hakkına müdahale etmesini, elinden almasını kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

Bu ülkenin doğusu, batısıyla, güneyi ve kuzeyiyle her köşesindeki vatandaşların kendileri için aynı değerde olduğunu ifade eden Yıldız, "Biz Türk Eğitim-Sen olarak nereden gelirse gelsin, kime karşı gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin, terörün her şekline ve her türlüsüne lanet olsun diyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. İnanıyoruz ki, aynı acıyla yandığımız, aynı mutluluklara sevindiğimiz bu topraklarda bizleri birbirimizden ayırmaya, aramıza nifak tohumları sokmaya kimsenin gücü yetmeyecektir" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin milli birlik ve bütünlüğünü bozmak, milletin bu coğrafyada huzur ve güven içerisinde yaşamasına engel olmak gibi kirli emelleri olanların hiçbir odağın başarıya ulaşamayacağına vurgu yapan Yıldız, "Türk Eğitim-Sen olarak bu düşüncelerle ülkemize, milletimize, birliğimize ve huzurumuza yönelen bu cani ve insanlık dışı saldırıyı kınıyor, şehitlerimiz başta olmak üzere saldırılarda hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
title