Haberler

Üniversitelerarası Spor Oyunları Kastamonu'da

Güncelleme:

Oyunlara Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, KKTC, Türkmenistan, Özbekistan ve bazı Türk akraba topluluklarından sporcuların katılması bekleniyor.

Türk Dünyası Üniversitelerarası Spor Oyunları, 5-12 Kasım'da Kastamonu'da düzenlenecek. Oyunlar nedeniyle Kastamonu Üniversitesi (KÜ) ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu arasında protokol imzalandı.

KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, rektörlükte düzenlenen törende yaptığı konuşmada, üniversite gençlerini, bilimsel, kültürel ve fiziki organizasyonda yarıştıracak faaliyetleri çok önemsediklerini söyledi.

Bu tür organizasyonlarla gençler arasında kaynaşma ve ortak kültürün tanıtımı fırsatı doğduğuna işaret eden Aydın, şöyle konuştu:

"Bu kapsamda Türk Dünyası Üniversitelerarası Spor Oyunları Kastamonu'ya büyük katkı sağlayacak. Bu oyunların ardından, 2016 yılında İslam Dünyası Spor Oyunlarını da Kastamonu'da yapmayı hedefliyoruz. Dolayısıyla gençlere yönelik bu tür organizasyonlarımız devam edecektir."

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Kemal Tamer de KÜ'nün ev sahipliğinde düzenlenecek Türk Dünyası Üniversitelerarası Spor Oyunları ile Kastamonu'nun önemli bir organizasyona imza atacağını belirtti.

Organizasyonun, 5-12 Kasım'da yapılacağını dile getiren Tamer, "Öğrenciler, salon futbolu, voleybol, basketbol, hentbol, tekvando, güreş, judo, satranç, masa tenisi ve halk oyunları dallarında yarışacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Aydın ve Tamer ortak protokole imza attı.

Oyunlara, Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Türkmenistan, Özbekistan ve bazı Türk akraba topluluklarından sporcuların katılması bekleniyor.

Kaynak: AA / Yerel

Türkmenistan Kırgızistan Azerbaycan Kazakistan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title