Haberler

Türk Dünyası Bilim, Sanat ve Kültür Merkezi Halkla Buluşuyor

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Anadolu Üniversitesine devredilen Türk Dünyası Bilim, Sanat ve Kültür Merkezinin tanıtım toplantısına katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Anadolu Üniversitesine devredilen Türk Dünyası Bilim, Sanat ve Kültür Merkezinin tanıtım toplantısına katıldı.

Polis Haftası nedeniyle Eskişehir'de Polis Evinde şehit polis yakınları ile buluşan Bakan Avcı, özellikle çocuklarla yakından ilgilenerek fotoğraf çektirdi. Bakan Avcı ve beraberindeki heyet, ardından Anadolu Üniversitesine devredilen Türk Dünyası Bilim, Sanat ve Kültür Merkezinin tanıtım toplantısına katıldı. Konuşmasında merkezde Eskişehir halkı ile üniversitenin buluştuğuna dikkat çeken Bakan Avcı, "Bizim her zaman söylediğimiz, halkı ile iç içe olan, yerelin sorunlarını akademik bakışla çözüme katkı amacıyla izleyen, gözleyen ve çözüm önerileri geliştiren bir üniversite modelini inşallah burada gerçekleştirmiş oluyoruz" dedi.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ise, Türk Dünyası Bilim, Sanat ve Kültür Merkezinin kendileri için 4'üncü kampüs olduğunu söyledi. Yunusemre, İki Eylül ve Porsuk Ulaştırma Meslek Yüksekokulu kampüslerinden sonra burayı da Anadolu Üniversitesinin bir kampüsü olarak gördüklerini dile getiren Gündoğan, "Buranın farklı bir anlamı var. Burası bizim halkla iç içe olacağımız, buluşacağımız ve kendimizi göstereceğimiz bir kampüsümüz oldu. Üniversite kampüslerine tabii ki halklarımızın gelmesi serbest, gelip etkinliklerimizi izliyorlar ama bir çekingenlikte yok değil. Burası daha sıcak havası olan, kampüs hürriyetinin dışında bir merkez. Burada hizmet edecek üniversitemizin hem akademik personeli olacak. Birimlerin başına bir akademik personel planladık. Burada personel sayısı yaklaşık 100 kişi olacak. 14 Nisan'dan itibaren burası halkımıza cumartesi, pazar ve bayram günleri dahil hizmet veren bir merkez olacak" şeklinde konuştu.

Bakan Avcı ve beraberindekiler, konuşmaların ardından merkezi gezdi. Gezi sırasında Bakan Avcı'ya mini bir konser verildi. Avcı, incelemelerinin ardından bir fabrikada işçilerle buluşmak üzere Türk Dünyası Bilim, Sanat ve Kültür Merkezinden ayrıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Polis Haftası Eskişehir Nabi Avcı Gündoğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title