Haberler

Türk Dünyası Bilim Olimpiyatları Törenle Başladı

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ‘Türk Dünyası Bilim Olimpiyatları’ törenle başladı.

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 'Türk Dünyası Bilim Olimpiyatları' törenle başladı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Spor Salonu'nda 17 ülkeden 100 okulun katılımıyla düzenlenen Türk Dünyası Bilim Olimpiyatlarının açılış konuşmasını Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna yaptı. Projenin hedef kitlesinin Türk dünyasındaki ülkelerin ilköğretim okulu 4'üncü ve 8'inci sınıf öğrencileri olduğunu belirten Vali Tuna, geleceğin Ali Kuşçu'larını, Farabi'lerini, İbn-i Sina'larını yetiştirmek istediklerini söyledi.

"Geçmişte bilime yön verdiğimiz gibi, gelecekte de aynı misyonu taşıyan nesiller istiyoruz" diyerek olimpiyattan bilgiler veren Vali Tuna, şöyle devam etti:

"Bu proje kapsamında 'Buluş' ve 'Tasarım' temalı her iki kategoride 17 ülkeden toplam bin proje başvurmuş ve 100 tanesi finale kalmıştır. Yarışmaya olan bu ilgi, geleceğe yönelik ümidimizi artırmıştır. Bu projeyle çocuklarımız bilimsel bir platformda birbirini tanıyacak, arkadaş olacaklar, hatta geleceğe uzanan bir dostluk bağı geliştireceklerdir. Aynı zamanda çocuklarımızın düşünceleri ile içlerindeki cevherleri açığa çıkarmak istiyoruz."

Vali Tuna, proje ile Türk dünyasında küçük mucitlerin sayısının artırılması ve bu sayede Türk dünyasında patent sayısının artırılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Farklı dallarda 12 projenin ödüllendirileceğini aktaran Vali Tuna, yarışmada yaklaşık 30 bin TL tutarında para ödülü verileceğini de sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Vali Tuna ve beraberindeki protokol üyeleri, öğrencilerin projelerinin bulunduğu stantları gezdi.

Törene, 1'inci Hava İkmal Bakım Merkez Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Cevat Yazgılı, İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Azerbaycan Kadın Hareketi Lideri Prof. Dr. Hanım Halilova ve davetliler katıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Güngör Azim Tuna Ali Kuşçu Farabi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title