Haberler

Türk Dostu Çinli İşadamı Londra'da Türk Restoranı Açtı

İngiltere'nin dünyaca ünlü restoranlar zinciri Wagamama ve Hakkasan'ın sahibi Çinli işadamı Alan Yau, Türk eşi Jale Erentok için Londra'nın eğlence merkezi Soho'da açtığı yeni ' İstanbul Pide Salonu'nda Türk yemeklerini dünyaya tanıtıyor.

Alan Yau, DHA'nın sorularını yanıtlarken Türk mutfağının dünyada sadece kebap ve dönerden ibaret olduğunun sanıldığını ve bu yargıyı değiştirmek için yola çıktığını söyledi. Türk mutfağını sevdiğini anlatan Yau, "İngiltere ve dünyanın diğer ülkelerinde Türk yemeği denince akla hala döner ve kebap geliyor. Biz bu yargıyı değiştireceğiz ve Londra'da yarattığımız markayı dünyaya yayacağız" dedi. Yau, menüyü oluşturmak için aylarca Türkiye'nin değişik bölgelerini gezerek en iyi lezzetleri ve ekibi topladıklarını belirtti. Alan Yau bir dünya markası olacaklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Her şeiny mükemmel olması için çabaladık. Türk mutfağını dünyaya tanıtmanın büyük bir sorumluluk olduğuna inanıyorum ve bu sorumluluğu ben ve eşim önemsiyoruz. Birkaç yıl içinde ' İstanbul Pide Salonu' tarzıyla dünya markası olacak ve herkes Türk yemeğinin kebap ve pideden oluşmadığını öğrenecek."

EĞİTİMİNİ LONDRA'DA TAMAMLADI

Dünyaca ünlü Wagamama, Hakkasan, Busaba Eathai, Princi gibi markaların yaratıcısı Alan Yau, Hong Kong'da doğdu. Eğitimini Londra'da tamamlayan işadamı Yau, yarattığı bu markalarla Çin, Tayland ve İtalyan mutfağını dünyaya tanıtıyor.

"TÜRKLER'İN YAPAMADIĞINI BİR ÇİNLİ YAPTI"

Kent merkezinde ' İstanbul Pide Salonu'nun varlığının Türk mutfağına büyük katkı sağladığını ifade eden ünlü Türk restoranlar zinciri sahibi Hüseyin Özer ise, 'Babaji' olarak bilinen İstanbul Pide Salonu ile Londra'da Türk mutfağını tanıtmak için kolları sıvayan Alan Yau'yu uzun yıllardır tanıdığını söyledi. Özer, "Yıllardır Türk yemeğinin kebap ve dönerden ibaret olmadığını anlatmaya çalışıyorum. Şimdi Türkler'in yapamadığını bir Çinli çıktı yapıyor. Kendisini tebrik ediyorum" diye konuştu.

"TÜRK MUTFAĞINA DAİR NE ARARSAN VAR"

İstanbul Pide Salonu'nun Müdürü Reha Arslan da, Londra'ya gelen Türkler'in ve yabancı turistlerin şehrin merkezinde 'İstanbul Pide Salonu' yazısını görünce şaşırdıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Babaji'nin menüsü çok zengin. Etli pideden hamsi tavaya, mantıdan köfteye, humustan patlıcan salataya, karides güveçten sumaklı kalamar tavaya, kuru fasulyeden hünkarbeğendiye, fırın sütlaçtan kağıt helvada dondurmaya menümüz çok zengin seçeneklerle dolu. Ayran, gazoz, soda, çay, kahve gibi içeceklerde de, şarap ve bira gibi içkilerde de Türk markalarına yer verdik. Ayrıca Türk çayı ve Türk kahvesine de çok önem verdik ve Türkiye'de dizayn edilen özel bardaklarda sunuyoruz. Her detayı titizlikle gözden geçirdik. Menüdeki yemekler ve mezelerin hepsini aylarca test ederek seçtik. Kahvemiz kömür ateşinde pişiyor. Türk mutfağını Londra'da tanıtıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz."

Restorandaki İngiliz ve Çinli müşteriler de yemekleri çok beğendiklerini, özellikle pidenin tadına doyamadıklarını ve alışılmışın dışında lezzetler olduğunu ifade etti. Geçtiğimiz hafta başında açılan restoran daha şimdiden Londra'nın popüler restoranları arasına gireceğe benziyor. - Londra

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Londra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title