Haberler

Türk Doktor, Libyalı Kadını Bıçaksız ve Narkoz Olmadan Tedavi Etti

Bel ve boyun fıtığı nedeniyle ameliyat olmaktan korkan Libyalı Halimaa Yousef, Türk doktor Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Soner Büyükkınacı tarafından lazer yöntemiyle narkoz ve bıçak kullanılmadan tedavi etti.

Bel ve boyun fıtığı nedeniyle ameliyat olmaktan korkan Libyalı Halimaa Yousef, Türk doktor Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Soner Büyükkınacı tarafından lazer yöntemiyle narkoz ve bıçak kullanılmadan tedavi etti.

Henüz 53 yaşında olan, uzun yıllar bel ve boyun fıtığı ağrısı çeken fakat korkusundan ötürü bir türlü ameliyat olmayan Halimaa Yousef, lazer tedavisiyle tüm ağrılarından kurtuldu. Libya'da yaşayan Halimaa Yousef, ameliyat olmaktan korktuğu için Türkiye'yi tercih etti. Çok şiddetli ağrılarla Türkiye'ye gelen ve hiçbir şekilde hareket edemeyen Yousef, Medicana Bahçelievler Hastanesi, Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Soner Büyükkınacı tarafından lazer yöntemi ile tedavi edildi.

Halimaa Yousef un, hastaneye ilk geldiğinde şiddetli ağrıdan duramadığını, kolunu bile kıpırdatamadığını söyleyen Dr. Soner Büyükkınacı, ameliyat yerine alternatif olarak kullanılan lazer tedavisi hakkında şu bilgileri verdi: "Yeni Lazer ile bel fıtığı tedavisinde narkoz, bıçak veya dikiş kullanılmaz. Bölgesel uyuşturma ile tedavi uygulanır. Böylece hasta ağrı duymaz. İşlem hasta yüz üstü yatarken uygulanır. Tedavi süresi ortalama 5-15dk arasındadır. İşlem sonrası hasta direk olarak taburcu edilebilir. Sadece seçilmiş vakalara uygulanabilir. Ancak başlangıç safhasında diye tarif ettiğimiz vakalara uygulanabilir. Fıtık eğer omurilik kanalına doğru çıkmışsa lazer uygulaması yapmak sonuç vermeyebilir. Lazer ile bel fıtığı tedavisi hastaların ancak yüzde 10 un da uygundur. İyi vaka seçimi başarılı sonuç sağlar. Tedavi uygulanan 3 bel fıtığı hastasından ikisi iyileşmektedir. Lazer tedavisinin hastaya olabilecek yan etkisi çok düşüktür. Bu sebeple ameliyat yerine öncelikle tercih edilmesi doğru olabilir. Ancak kliniğimize müracaat eden hastaların hemen tüme yakını lazerle tedavi olmak istemektedirler. Bu durum lazer ameliyatının büyük ölçüde suistimal edilmesinden kaynaklanmaktadır. Lazer tedavisi uygulandığı halde iyileşmemiş vakalar endoskopik veya mikrocerrahi yöntemi ile tedavi edilebilir. Günümüzde fıtık artık tedavisi kolay hastalıklar grubunda yer almaktadır. Hastaların bu bilinçle hareket etmeleri onları rahatlatacaktır."

Halimaa Yousef ise çok mutlu olduğunu belirterek Türk doktoru tebrik etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bahçelievler türkiye Libya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

yemezlermobilWeb@haberler.com:

Oda bişeymi,çorludaki fıtıkcı nurana gitseydi lazere bile gerek yoktu masajla iş biterdi.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title