Haberler

Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Haftası

Başbakan Erdoğan: "Milli değerlerimizin korunmasında, nesilden nesile aktarılmasında en etkili araçlardan biri olan Türkçemiz, hiç kuşkusuz, en önemli kültürel mirasımızdır" "Şiirlerinde Allah aşkını ve insan sevgisini işleyen, sevgi, hoşgörü temeli üzerine inşa ettiği felsefesiyle bütün insanlığı kucaklayan.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milli değerlerin korunmasında ve nesilden nesile aktarılmasında en etkili araçlardan biri olan Türkçenin en önemli kültürel miras olduğunu belirtti.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, "Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Haftası" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre Haftası'nı kutlayan, Türkçenin gelişmesine ve doğru kullanımına katkısı olan bütün kişi ve kuruluşlara teşekkürlerimi ileten Başbakan Erdoğan, mesajında şunlara yer verdi:

"Bir milleti millet yapan en önemli unsurlar, ortak bir vatan, ortak bir tarih, ortak bir kültür ve nihayet ortak bir dildir. Milli değerlerimizin korunmasında, nesilden nesile aktarılmasında en etkili araçlardan biri olan Türkçemiz, hiç kuşkusuz, en önemli kültürel mirasımızdır.

Türkçemiz, milletimizin karakterini, kültürünü, medeniyet birikimini yansıtan aynamızdır. İnsanlık tarihinin en köklü, en kadim dillerinden biri olarak kabul edilen Türkçemiz, kelime dağarcığı, kullanıldığı coğrafyanın ve konuşan nüfusun genişliği bakımından dünya dilleri arasındaki en itibarlı diller arasında yer almaktadır.

Bu bakımdan, dilimizi yüksek kültürümüzün nişanesi kılan Yunus Emre ve onun gibi birçok gönül erine, şairlerimize, yazarlarımıza, mütefekkirlerimize minnet borçluyuz.

Şiirlerinde Allah aşkını ve insan sevgisini işleyen, sevgi, hoşgörü temeli üzerine inşa ettiği felsefesiyle bütün insanlığı kucaklayan Yunus Emre, duru ve temiz Türkçesiyle bugün de birçok şair ve yazara ilham kaynağı olmaktadır."

Erdoğan, bugünün şair ve yazarlarının Yunus Emre'nin açtığı yoldan ilerleyerek, Türkçe'yi daha da geliştireceklerini ve dünya dilleri arasında çok itibarlı bir seviyeye yükselteceklerine inandığını kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türk Dil Bayramı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title