Haberler

Ülker, Mısır'da Üretimi Durdurdu

Güncelleme:

Mısır'da yaşanan olayların ardından ülkede yatırımları bulunan Türk şirketlerinden Ülker, üretimi geçici olarak durdurduğunu açıkladı.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Mısır'daki sokağa çıkma yasağına uymak, çalışanlarımızı korumak için üretime ara verdik. Ama hadisenin akılalmaz boyutu karşısında çaresiziz!" ifadesini kullandı.

Ülker Mısır'da Hi Food bisküvi fabrikası ile Ortadoğu, Kuzey ve Batı Afrika ülkelerine yönelik bisküvi ve kek üretimi ve satışını yapıyor.

250 TÜRK ŞİRKETİ YATIRIM YAPIYOR

Son yıllarda karşılıklı iş ilişkilerinin hızla geliştiği Mısır'da yaklaşık 250 Türk şirketinin yatırımı bulunuyor. Bunlar arasında Mavi Jeans, Orka Grup, Boyner, Colin's, De Facto, Flo, Sarar, Evyap, Hayat Kimya, Betek Boya, Kipaş, LcWaikiki gibi firmalar da yer alıyor.

Türkiye ilk yedi ayda Mısır'a 2 milyar dolar ihracat yaparken, geçen senenin toplamında bu rakam 3.6 milyar dolara ulaşmıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title