Haberler

Türk Devi Kiğılı, Yabancıya Satılıyor

Güncelleme:

Yabancı yatırımcıların Türk markası avının son hamlesi Kiğılı oldu. Abdullah Kiğılı, "Masadayız. Çoğunluk hisseyi de satabiliriz" dedi.

Ortaklık için yabancı fonlarla görüştüklerini açıklayan Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, "Epey bir yol aldık. Arzu ettiğimiz istediğimiz belli bir değeri var markanın. 2015 yılında yabancı bir fon işletmemize girerse sürpriz olmaz. Ya bitecek ya bitecek" dedi.

Şartlara bağlı olarak Kiğılı'nın çoğunluk hisselerini de satabileceklerini söyleyen Kiğılı, "Çoğunluk da olabilir azınlık hisse de olabilir. Azınlık da çoğunluk da olsa görüştüğümüz fonlar işin başında beni görmek istiyorlar. Benim de sıhhatim müsaade ettiği müddetçe 3-5 yıl zarfında şirketi yönetmeye devam edeceğim" diye konuştu.

İşte Kiğılı'nın adını taşıyan markasıyla ilgili yaptığı açıklamalar:

"SÜRPRİZ OLMAZ"

-Sultanhamam'da çıraklıktan başlayan iş hayatınız, markalaşma için verdiğiniz uzun uğraşlarla devam etti. Şimdi ise yabancılarla ortaklık görüşmeleri yaptığınız söyleniyor. Bu haber doğru mu?

Evet, şu anda görüşmelerimiz sürüyor. Epey bir yol aldık. Arzu ettiğimiz istediğimiz belli bir değeri var markanın. Çok şükür değerli bir marka. bugün 225 mağazası olan Türkiye'nin en büyük erkek giyim markasıyız. Tahmin ediyorum bu yıl Allah nasip ederse bitirmiş olacağız. Yani 2015 yılında artık bir yabancı fon işletmemize girerse sürpriz olmaz.

"EMEKLİLİK HAYALİM YOK"

-Şirketin ne kadarlık hissesini satmayı düşünüyorsunuz?

Şartlara bağlı, çoğunluk da olabilir azınlık hisse de olabilir. Azınlık da çoğunluk da olsa görüştüğümüz fonlar işin başında beni görmek istiyorlar. Benim de sıhhatim müsaade ettiği müddetçe 3-5 yıl zarfında şirketi yönetmeye devam edeceğim.

-Peki bu süre sonunda bir emeklilik hayaliniz var mı?

Emekli olmayı hiç düşünmedim. Bu yönde hiç hayalim olmadı. En büyük hobim işim. Zaten bir hissem olacak. Her Sabah şirkete gidip oradaki havayı teneffüs etmem lazım ki yaşamımı uzun hale getireyim.

"YA BİTECEK, YA BİTECEK"

-Çoğunluk hissesini satmanız durumunda, bu sizi duygusal olarak nasıl etkiler?

İş hayatında duygusallığa yer yok. 50 yıllık ticaret hayatında bir çok şey öğrendim. Onlardan birisi de bu. Duygusal davranırsan büyüyemezsin. Ticarette duygusallık yoktur. Şartlar neyi gerektiriyorsa onu yapmak durumundasın.

-Bu satışa Abdullah Kiğılı markası da dahil mi?

Hem Kiğılı, hem de Abdullah Kiğılı markaları dahil. Bir fon ortak alarak şirketi mali açıdan daha da güçlendiriyorsunuz. O fon sizi yurtdışına rahatlıkla taşıyabiliyor. Fonların girdiği her şirket büyümüş. Bu yıl zarfında artık son kararımızı vereceğiz. Ya bitecek ya bitecek.

-Ortaklık size ne sağlayacak?

225 yurtiçi, 17 tane de yurtdışı mağazamız var. Ortaklıkla birlikte Avrupa pazarına gireceğiz. Bir yıl içinde Balkan ülkelerine girmiş olacağız. Üç yıl içinde bizim için Türkiye'de deniz bitiyor. Denizin bittiği yerde ben nehirde mi boğulayım. Bu nedenle ortaklık kurmanın vakti şimdi geldi.

"SEÇİM, MUHTIRA, İHTİLAL GÖRMEDİĞİM KALMADI"

Şu anda Türkiye'nin 67 ilinde mağazamız var. Geriye 14 vilayet kaldı. Üç yıl içinde de buralarda açmış oluruz. Bu da yetmiyor, ilçelerde, karayollarında mağazalar açıyoruz. Bunun için planlarımız hazır. Üç yıl sonra Türkiye'deki tüm yatırımlarımızı yapmış olacağız. Bunun sonucunda doğal olarak yurt dışında yatırım yapacağız. Türk hazır giyimin önü açık. Git gidebildiğin kadar...

-Seçimlere gidiyor Türkiye. Büyüme tartışmaları yaşanıyor. Risk görüyor musunuz?

Bu yıl sektörde 50. yılı tamamlıyorum. Seçim, muhtıra, ihtilal görmediğim şey kalmadı. Türkiye'ye birşey olmaz. O kadar büyük bir ülke haline geldi ki, kurlarmış, seçimlermiş artık ekonomiyi etkilemez. Olumsuz tablom yok. Vız gelir tırıs gider. Her yıl büyüyen bir şirketin olumsuz tablosu nasıl olur?

"SPOR HAYATINA NOKTAYI KOYDUM"

- Fenerbahçe aşkınız biliniyor. Yönetimden pek de mutlu ayrılmadınız. Yeniden dönüşü hayal ediyor musunuz?

Spor hayatı benim için bitti. Noktayı koydum. Bir daha hiçbir şekilde görev almayacağım. Ben kulubüme bağlı, sadık bir taraftarım. Fenerium'ları belli bir yere getirdik. Bundan sonra da daha iyi yerlerde görmek isterim.

"SEÇİM İÇİN 100 BİN TAKIM ELBİSE SATACAK"

- Seçim demek biraz da "lacivert takım elbise" demek. Bu dönem satışlar artıyor mu?

Seçimler nedeniyle takım elbise satışları artıyor. Biz de aylar öncesinden 100 bin takım elbise stoklamıştık. Satışlar hızla devam ediyor. İki aylık süre içinde daha da artacak.

-2015'teki ciro hedefiniz nedir?

2014'te yüzde 22 büyüdük. 400 milyon TL ciroya ulaştık. İlk üç ayda büyümemiz yüzde 25. Yıllardır ilk 500 şirketin içindeyiz. 2015 yılını da 500 milyon TL ciro ve yüzde 25 büyüme ile kapatmayı hedefliyoruz.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Abdullah Kiğılı Türkiye Politika Ekonomi Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (34)

Ahmedinov tikarovMobil-IOS:

KIGILI MARKASINI AVRUPADA KIM TANIR KI? ISTEDIGI KADAR YIRTTSIN ANCAK ARAP ULKELERINDE VEYA 3.cu DUNYA ULKELERINDE IS YAPAR ANCAK ONLARI MARKA VE KALITEYIZ DIYE KANDIRABILIR .SATIS OLSUN BAKIN KESIN ARAP SERMAYESI SATIN ALMISTIR,AKLI BASINDAKI AVRUPALI BU CIROYA 5 PARA VERMEZ

12
13
yanıtYanıtla
NeronMobil-IOS:

İki hafta önce Bodrum Midtown'da geziyordum. Kiğılıda %70 indirim yazıyordu. Bir monta baktım. Fiyatı 999,00 TL yerine 335 TL yazıyordu. Kalitesi vasattı. Gittim P. Cardin'den daha kalitelisini indirimdisiz olarak 280,00 TL. Ye aldım. Yahudi işi yapıyorlar. Araplara yakışır.

21
2
yanıtYanıtla
..Mobil-IOS:

Şimdi bi ton mal çıkar AKP bu memleketi sattı der. Görün Vatanı kimler nasıl Satıyor.

12
10
yanıtYanıtla
İZCİMobil-IOS:

Satın satın Türkiye'yi satın kahrolası iktidar halk bunun hesabını soracak elbet

6
14
yanıtYanıtla
Meteorolog:

Piyasanın iki katı fiyata kalitelidir diye bir mont aldım çin malı çıktı. Kalite falan hak getire !! İlk ve son alışverişim oldu. Çevremdekilerin aynı konuda şikayetleri oldukça fazla marka değeri oldukça düştü. Müşteri bulduysa hemen satsın. .

4
13
yanıtYanıtla
tekin:

satilik türkiye hedef 23

5
7
yanıtYanıtla
spartamobilWeb@haberler.com:

Kiğılı israilli bi sirkete satldi.sadece medyanin yeni haberi oluyor.

7
4
yanıtYanıtla
abuzziittinmobilWeb@haberler.com:

Yerlisinin ne faydasini gorduk

8
3
yanıtYanıtla
Turk Mobil-IOS:

Kurdum oyum mhp ye

7
4
yanıtYanıtla
şiyar21mobilWeb@haberler.com:

Türkiye satılmaya alışık zaten bol bol satiyor

6
4
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title