Haberler

"Türk Demokrasi Tarihinin Kara Sayfası"

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi ile ilgili olarak "Bu kurultay Türk demokrasi tarihinin kara bir sayfasıdır. Medyaya ambargo uygulanmıştır. Bunu içime sindiremiyorum" dedi.

"KONUŞACAK BAŞKA ŞEY BULAMAMIŞ MI?"

Kılıçdaroğlu, 1. Uluslarası Yağlı Pehlivan Güreşleri'ni izlemek için geldiği Manavgat'ta gazetecilerin sorularını cevapladı.

Erdoğan'ın, "Bütün darbelerde fikren ve fiilen CHP vardır" sözünün hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "Kurultay yapıyor, başka konuşacak bir şey bulamamış mı?" şeklinde cevap verdi.

"ERDOĞAN, ÜLKENİN DEĞİL BİRİLERİNİN BAŞBAKANI"

'Türkiye'nin dünya kadar sorunu olduğunu ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP ile uğraştığını' ileri süren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bu kurultay, Türk demokrasi tarihinin kara bir sayfasıdır. Medyaya ambargo uygulanmıştır. Bunu içime sindiremiyorum. Bir başbakan medyaya ambargo uygulayabilir mi? Ayrıca kurultaya giden gazetecileri de doğrusu isterseniz onu da içime sindiremiyorum. Eğer bir ülkenin başbakanı, medyaya ambargo uygular, medyayı böler, medya arasında ayrım yaparsa o, ancak birilerinin başbakanıdır, ülkenin başbakanı değildir. O nedenle sayın Bekir Coşkun, 'Sen benim Başbakanım değilsin' diyordu. Haklı olduğu ortaya çıktı"

KONGREDE AKREDİTASYON KRİZİ

AK Parti Olağan Büyük Kongresi'ni; Cumhuriyet, Sözcü, Birgün, Aydınlık ve Evrensel gazetelerinin izelemesine izin verilmedi.

Cumhuriyet gazetesi yetkilileri, "Önce isimler istendi; bildirdik. Sabah, isimlere ait kartları almaya giden arkadaşımıza, 'sizin akreditasyonunuz yok' demişler. AK Parti Genel Başkan yardımcısı Hüseyin Çelik nezdinde girişimlerimiz oldu, ancak bize, 'yukarının kararı bu' yanıtı verildi" dedi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Başkanı Ahmet Abakay, "İlkelliğin açık örneği" dediği uygulama için "Kararın derhal düzeltilmesini, basın özgürlüğüne saygı gösterilmesini, bu kararı alanların özür dilemesini diliyor ve bekliyoruz"diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Manavgat Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title