Haberler

Türk Dağcılardan Fas'ta Zirve Tırmanışı

Bursa Sınır Tanımayan Dağcılar Spor Kulübü'nden bir grup, Fas'ta bulunan Atlas Dağları'nın en yüksek noktası olan 4 bin 167 metrelik Jebel Toubkal Zirvesi'ne tırmandı.

Bursa Sınır Tanımayan Dağcılar Spor Kulübü'nden bir grup, Fas'ta bulunan Atlas Dağları'nın en yüksek noktası olan 4 bin 167 metrelik Jebel Toubkal Zirvesi'ne tırmandı.

Kulüp başkanı Mehmet Fahir Denizman, yaptığı yazılı açıklamada, daha önce Türkiye'de başta Uludağ ve Ağrı Dağı olmak üzere çok sayıda bölgeye tırmanış gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Kendisinin öncülük ettiği grubun Fas'a gittiğini ve bu ülkede yaşayan dağcı Baki Akkuş rehberliğinde tırmanış etkinliği düzenlediklerini belirten Denizman, şunları kaydetti:

"Jebel Toubkal zirve faaliyeti, katırlarla ulaşılan 3 bin 207 metredeki ana kamptan başlayarak yerel rehber eşliğinde klasik rotadan 4 kilometre uzaklıkta ve yer yer 25 derecelik tırmanışla başladı. İrtifa yükseldikçe rüzgar ve yağış arttı, hava sıcaklığı sıfırın altında 10 dereceye kadar düştü. Gruptaki 6 dağcı, olumsuz hava koşullarını dikkate alıp 3 bin 800 metrede faaliyeti sonlandırarak ana kampa döndü. Kalan 8 dağcı ise tipi halinde kar yağışı ve çok sert esen rüzgara rağmen 4 bin 167 metrelik zirveye tırmanışı tamamladı."

Denizman, zirvede "İki Kıta, Tek Yürek" yazılı afiş astıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Uludağ Fas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title