Haberler

Türk Çiftçisine Karacabey'de Uygulamalı Eğitim

Güncelleme:

Türkiye'ye örnek olarak, bu uygulamaların yaygınlaştırılması konusunda öncülük eden Bursa'nın Karacabey İlçesi, Türkiye'nin en büyük çiftçilerinin konuk edildiği anlamlı bir tanıtım etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Türkiye'de tarım denince akla gelen ilk ilçelerden olan ve geçmişten bu yana da bereketli toprakları ve dünyadaki teknolojileri ilk kez uygulaması ile bilinen Karacabey, 'Tarımda Uydu ve Bilgisayar Teknolojilerinin Entegre Kullanımı' konulu tanıtım etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Tarım Aletleri ve Traktör Üreticisi 'New Holland' ile Karacabey'de faaliyet gösteren 'Feyz Tarım ve Hayvancılık' firma sahibi Sencer Solakoğlu işbirliğinde gerçekleştirilen tanıtım etkinlikleri kapsamında, tüm Türkiye genelinden belirlenen 300'e yakın büyük ölçekli çiftçiye, tarımsal üretimin tüm aşamalarında kullanılan en son teknolojik gelişmeler uygulamalı olarak tanıtıldı.

Karacabey-Doğancı Çiftliği'nde gerçekleştirilen ve 3 gün süresince, Türkiye'nin 7 bölgesinden çiftçilere arazinin ekime hazırlanması, sulama, ilaçlama, gübreleme, hasat, verimlilik oranın belirlenmesi, işçilik, kullanılan akaryakıt gibi tüm üretim aşamalarında, uydu ile gözlem ve bilgisayar destekli bilanço, kar-zarar rakamlarının belirlenme uygulamaları tanıtıldı.

Çiftçiler Simülatörlü Eğitim Aldı

Tüm çiftçilerin hayranlıkla izlediği tanıtım etkinliklerinde, 4D destekli simülatörler eşliğinde bilgilendirilen katılımcılar, edindikleri bilgileri kendi yörelerinde de mutlaka hayata geçirilmesi adına kararlılık vurgusunda bulunurken, uygulamanın verimliliği de büyük ölçüde artıracağını ve Türkiye'yi tarım kokusunda liderliğe taşıyabilecek ölçekte olduğunu dile getirdi.

Ali Özkan : Karacabey'in Türk Tarımına Öncülük Etmesi Gurur Verici

Tarımda uydu destekli entegre bilgisayar uygulamalarının çok az ülkede olduğunu belirterek, bu teknolojinin Türkiye'ye getirilmesi konusunda Karacabey'in öncülük etmesinden duyduğu gururu dile getiren Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da Türkiye'deki çiftçileri ilçelerinde ağırlamaktan ve böylesine geniş kapsamlı etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyete vurgu yaptı.

3T Vizyonumuz Hayat Buluyor

Karacabey'in, tarım, teknoloji ve turizm yönlerinden büyük ölçekli başarılara imza atabilecek kapasitede potansiyel değerlere sahip olduğunu belirterek, bu potansiyelin hayat bulması adına da 3T vizyonu çerçevesinde projeleri bir bir uygulamaya koyduklarını dile getiren Başkan Ali Özkan, ilçenin bu hedefe ulaşması için resmi ve özel tüm kurum ve kuruluşlar ile ortak projeleri uygulamaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Karacabey Ali Özkan Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title