Haberler

Türk Çiftçisi Profesyonelleşiyor Traktör Pazarı 40 Bine Koşuyor

Koç Topluluğu İştiraki Olan Trakmak, Dünyanın Önde Gelen Tarım Makineleri Üreticisi Cnh ile Yeni Bir İşbirliğini Daha İmza Atıyor.

Koç Topluluğu iştiraki olan Trakmak, dünyanın önde gelen tarım makineleri üreticisi CNH ile yeni bir işbirliğini daha imza atıyor.

Trakmak, New Holland’dan sonra CNH’in dünyaca ünlü markası Case-IH traktörlerini de Türk piyasasına sürüyor. 55 beygirden 535 beygire kadar çıkabilen bu traktörlerin bazıları da Amerika’dan ithal ediliyor. Yaklaşık 100 bin Euro’luk bu ithal traktörlerde ise klima gibi farklı özelliklerde bulunuyor. Türkiye’de profesyonel çiftçi sayısının artmaya başladığını söyleyen Koç Holding Savunma Sanayi ve Diğer Otomotiv Grubu Başkanı Kudret Önen, "Bu da ülkedeki traktör pazarının her geçen yıl büyümesine neden oldu. Traktör pazarının yıllık satış adedi 36 bine ulaşıyor. Bu rakamın önümüzdeki yıl 40 bine yükseleceğini tahmin ediyoruz" dedi.

PAZAR PAYIMIZ 5 PUAN ARTAR: Kudret Önen, Türk traktör pazarının her geçen gün büyüdüğünü vurgulayarak, pazarda 26 markanın boy gösterdiğini belirtti. Önen, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün traktör pazarında 27’inci markasının tanıtımını yapıyoruz. Bu işbirliği ile pazar payımızın 5 puan daha artacağını düşünüyorum. Son dönemlerde otomotiv piyasasında küçükte olsa bir daralma söz konusuydu. Traktör pazarı da buna paralel olarak çok iyi bir yıl geçirmedi. Ancak önümüzdeki dönemde sektörün hareketleneceğini bekliyoruz." Case-IH markasının ilk olarak 1995 yılında pamuk toplama makinesi ile Türkiye’ye girdiğini ifade eden Önen, bu kapsamda bugüne kadar 8 bin pamuk çiftçisine eğitim verdiklerini kaydetti.

Pamuk toplama makinesi düşünebiliriz

TÜRKİYE’de ve dünya genelinde pamukçuluğun gelişme gösterdiğini belirten Kudret Önen, Türkiye’de 400 ile 500 arasında değişen rakamlarla pamuk toplama makinesi satıldığın söyledi. "Bu rakamları küçümsememeli" diyen Önen, "Önümüzdeki 5 yıl içerisinde bu rakamlar 25 bini geçecektir. Bizde bu süreç içerisinde programlarımızı yapıp projelerimizi masaya yatıracağız. Önümüzdeki dönemde pamuk toplama makinesi üretimi için yatırım yapabiliriz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title