Haberler

Türk Büro-Sen: Yargı Çalışanları Ayrıma Tabi Tutulamaz

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, HSYK seçimlerinin arifesinde, hakim ve savcılara yapılması düşünülen zam ve sicil affının bir seçim rüşveti gibi anlaşılmasının önüne geçmek için mutlaka diğer yargı çalışanlarının da bu kapsama alınması gerektiğini vurguladı.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, HSYK seçimlerinin arifesinde, hakim ve savcılara yapılması düşünülen zam ve sicil affının bir seçim rüşveti gibi anlaşılmasının önüne geçmek için mutlaka diğer yargı çalışanlarının da bu kapsama alınması gerektiğini vurguladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, "Hakim ve Savcıların ekonomik durumlarının düzeltileceğini, ayrıca yargıçlara sicil affı getirileceğini" ifade etti.

Adalet Bakanın açıklamalarını yaptığı yazılı açıklama ile değerlendiren Türk Büro-Sen Genel Başkanı Yokuş, "Bilindiği gibi, adalet hizmeti verenlerin sadece yargıçlar değildir. Yazı işleri müdüründen, mübaşirine, zabıt katibinden, teknik elemanına kadar 50 bini aşkın adalet çalışanı mesai mefhumu tanımadan hizmet sunmaktadır. Adalet hizmeti sunanlar arasında farklı bir uygulama, adalet hizmetlerinin verimini düşürdüğü gibi çalışma barışını da sekteye uğratır" dedi.

Adalet hizmetlerinin olmazsa olmazları Adliye çalışanlarını yok farz ederek, sadece yargıçlara yapılacak bir zammın, adı "Adalet Bakanlığı" olan bir kuruma yakışmadığını kaydeden Yokuş, "Ülke insanlarına Adalet hizmeti sunmak için oluşturulan bir kurumun, kendi çalışanları arasında ayrımcılık yapması ve adil uygulamalar yapmaması adalet anlayışına yapılmış olan en büyük darbedir.

Bilindiği gibi, 13 yıllık AKP iktidarı sürecinde farklı dönemlerde 2 defa hakim ve savcıların ekonomik ve sosyal durumlarını düzeltici kanuni düzenlemeler yapılmıştır. Bu düzenlemeler sonucu, yargıçların ekonomik durumları önemli ölçüde artırılmıştır. Ancak, bu süreçte de hakim - savcı dışında kalan yargı çalışanları görmezden gelinmiş, hakim - savcı sınıfına yapılan ücret artışlarından diğer adalet çalışanları yararlandırılmamıştır" ifadelerini kullandı.

Bakan Bozdağ'ın yaptığı açıklamada, yargıçlarla ilgili hazırlanan düzenlemenin Pazartesi günü Bakanlar Kurulu'nda görüşüleceğini, daha sonra da yeni yasama döneminde TBMM'ye sevk edileceğini ifade ettiğine değinen Yokuş, şunları kaydetti:

"Yeni Başbakan ve Bakanlar Kurulu'nu adalete davet ediyoruz. Yargı çalışanlarını ayrıma tabi tutmaktan vazgeçmelerini talep ediyoruz. Yargı çalışanları üçüncü kez yapılacak bir ayrımcılığı kaldıramaz. Ülkemizde yargı üzerinde oluşan olumsuzluklar daha da artar. Ayrımcılığa tabi tuttuğunuz, yok farz ettiğiniz yargı çalışanlarından nitelikli hizmet bekleyemezsiniz. Bu uyarılarımızı dikkate almalısınız. Yargıda oluşacak olumsuzlukların sorumlusu, yargı çalışanları asla olmayacaktır.

HSYK seçimlerinin arifesinde, hakim ve savcılara yapılması düşünülen zam ve sicil affının bir seçim rüşveti gibi anlaşılmasının önüne geçmek için de, mutlaka diğer yargı çalışanları bu kapsama alınmalıdır.

Biz Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen olarak, yapılacak olan düzenlemenin peşini bırakmayacağımızı, adalet çalışanlarını bir bütün olarak görmeyen, ayrımcılığa tabi tutan siyasi iktidarın tutumunu her platformda protesto edeceğimizi, Adalet Bakanlığı'nca tüm adalet çalışanlarını kapsayacak adil bir düzenleme yapılıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz."

Kaynak: ANKA / Güncel

Adalet Bakanlığı Fahrettin Yokuş Bekir Bozdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title