Haberler

Türk Büro-Sen ve Bes Üyelerinden 'Zam' Protestosu

Mersin Adliyesi’nde görevli Türk Büro-Sen ve BES Mersin Şubesi’ne üye adliye çalışanları, hakim ve savcılara yapılacak zammı protesto etti.

Mersin Adliyesi'nde görevli Türk Büro-Sen ve BES Mersin Şubesi'ne üye adliye çalışanları, hakim ve savcılara yapılacak zammı protesto etti. Türk Büro-Sen üyeleri, topladıkları imzalı dilekçeleri Başbakan ve Adalet Bakanı'na yolladı.

Öğle saatlerinde Mersin Adliyesi önünde bir araya gelen adliye çalışanları, sloganlar atarak duruma tepki gösterdi. Burada ilk basın açıklamasını yapan Türk Büro-Sen Mersin Şube Başkan Yardımcısı Ali Gökkoca, "Adalet çalışanları adalet çarkının bir bütün olduğunu, sadece hakim ve savcılardan oluşmadığını kendilerinin hakim ve savcıların çalışma arkadaşları olduklarını, adaletin zamanında ve eksiksiz tecelli edebilmesi için birlikte mesai yaptıklarını, dolayısıyla yapılacak olan düzenlemenin kendilerini de kapsamasını talep etmiştir. Ancak bu talep olumsuz karşılanmıştır. Hakim ve savcılar ile diğer personel arasında var olan ücret uçurumunu daha da açmak adalet midir? Adaletin ağır yükünü çeken adalet çalışanlarını yok saymak adalet midir? Geçim sıkıntısı çeken adalet çalışanının feryadına kulak tıkamak adalet midir? Adalet çalışanlarından birinci derecede sorumlu olan Adalet Bakanı'nı böyle bir adaletsizliğe müsaade etmemesi için uyarıyoruz. Aksi takdirde bu ayrımcı yaklaşım sadece çalışanların moral ve motivasyonunu bozmayacak, çalışma barışını da bozacaktır" diye konuştu.

Gökkoca'nın ardından açıklama yapan BES Mersin Şube Kadın Sekreteri Meryem Koşar ise, yargıda sadece hakim ve savcıların olmadığını belirterek, "Demokrasinin üç erkinden birisi olan yargıda takdir yetkisi hakim ve savcılara ait olmakla birlikte, bir uyuşmazlığın ve suçun yargıya intikalinden başlayıp yargı kararının infazına kadar geçen süreç yargı emekçilerinin omuzları üzerindedir. Dışarıdan bakıldığı gibi zabıt katibinin işi sadece duruşmada yazmaktan, mübaşirin işi ise duruşma için isim anons etmekten ibaret değildir. Tüm kamu hizmetlerinde olduğu gibi yargı hizmeti de bir bütündür ve ekip işidir. Yargı hizmeti zabıt katibiyle, mübaşiriyle, yazı işleri müdürüyle, teknisyen, sosyal çalışmacısı, psikolog ve pedagoguyla, hakim ve savcısıyla bir bütündür. Eşitlik, adalet gibi kavramların içinin boşaltıldığı yerde verilecek adalet hizmetinin meşruluğu tartışmalı olacağından tüm hakim ve savcıları da bu haklı talebimize destek vermeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Türk Büro-Sen üyeleri topladıkları imzalı dilekçeleri Başbakan ve Adalet Bakanı'na yolladı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title