Haberler

Türk Büro Sen Üyeleri Haklarını Aramak İçin Toplandılar

Tekirdağ' ın Malkara ilçesi Türk Büro Sen İlçe Temsilcisi, Vergi Dairesi İcra Şefi Mehmet Öz tarafından kamu çalışanlarının 666 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile uğradığı kayıplara karşı Basın açıklaması yapıldı.

Hükümet konağı önünde gerçekleşen basın açıklamasına, ilçe adliyesinde, sosyal güvenlik kurumunda nüfus müdürlüğünde çalışan Türk Büro sen üyeleri ve basın mensupları katıldılar.

Türk Büro sen İlçe Temsilcisi Vergi Dairesi İcra Şefi Mehmet Öz yapmış olduğu basın açıklamasında; Bu gün bu meydan da olduğu gibi ülkenin her yerinde kamu çalışanları meydanlara indiler. Uluslar arası Hukuk ve yasalardan kaynaklanan meşru hakkımızı kullanarak bugün üretimden gelen gücümüzü kullandık ve buradayız. Bugün ülke genelinde bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirilmektedir. Ama bizler ilçemizde bu eylemi sadece burada toplanmakla gerçekleştiriyoruz. Bu basın açıklamasının amacı iş yoğunluğu ve personel eksikliği nedeniyle özellikle Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Gelir İdaresi Bakanlığı, Sosyal güvenlik kurumu ve Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü personelinin fiilen fazla mesai yapmalarına rağmen 666 sayılı kanun hükmündeki Kararname ile fazla mesai ücretleri gasp edilmiştir. Bu kanunun çıkması ile kamu çalışanları 200 lira ile 700 lira arası gelir kaybına uğratılmışlardır. Ama unutmasılar ki bizler dün olduğu gibi bugünde ve bundan sonrada sahaya inmekten,

alanları doldurmaktan, haklarımızı aramaktan geri kalmayacağız. İşte şimdi fazla çalışma ücretlerimizin çalışma ücretlerimizin ödenmesi için, ücreti ödemeden çalışmaya dur demek, ücret adaletsizliğinin giderilmesi, kesilen yol paralarımızın ödenmesi, el konulan ikramiyelerimizin ve ek ödemelerimizin yeniden ödenmesi, gerçek anlamda iş tanımlarının yapılarak eşit ise eşit ücret dağıtılması, taşeronlaşmaya son verilmesi, 4/C li, güvencesiz çalışmaya hayır demek, uluslar arası normlarda toplu sözleşme grev hakkı tam bağımsız hakem kurulu, siyasete katılma haklarımız, her türlü ödemenin emekliliğe yansıtılması, iş güvencemize sahip çıkmak için buradayız. Tüm bu sorunlar karşısında sorumlu sendikacılık gereği hak arayışımız hep sürdü. Bilindiği gibi iş yavaşlatma iş bırakma eylemleri dünyada ve ülkemizde başvurulan bir yöntem değildir. Sendikamız bu kararı almadan önce hükümet yetkileri ile gerçekleştirdiği görüşmelerde kamu çalışanlarının sorunlarına çare üretmesini defalarca talep etmiş ve yetkilileri eylem ve söylemleriyle uyarmıştır. Ancak, siyasi irade kamu çalışanlarına gözlerini kapatmış kulaklarının tıkamıştır. Bizlerde kamu çalışanı olarak varız ve buradayız. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygıyla selamlıyor, siyasi iradenin kamu çalışanlarının bu haklı taleplerini karşılayacağını 666 sayılı kanun hükmündeki Kararname nin yarattığı hak kayıplarını biran önce telafi edeceği umuyorum dedi.

27.02.2013 16: 52: 34

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Maliye Bakanlığı Tekirdağ Malkara Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title