Haberler

Türk Büro-Sen: Tüik Olayının Soruşturulması İçin Cumhurbaşkanı ve Kalkınma Bakanına Dilekçe Sundu

Türk Büro-Sen, Kars TÜİK Bölge Müdürlüğü'nde 7 kişinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TÜİK'ten sorumlu Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a söz konusu olayın gerçekleşmesinde ihmali bulunanların adli ve idari soruşturmanın başlatılması için yazılı dilekçe ile başvurdu.

Türk Büro-Sen, Kars TÜİK Bölge Müdürlüğü'nde 7 kişinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TÜİK'ten sorumlu Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a söz konusu olayın gerçekleşmesinde ihmali bulunanların adli ve idari soruşturmanın başlatılması için yazılı dilekçe ile başvurdu.

Gül ve Yılmaz'a gönderilen dilekçede, olayı gerçekleştiren Veysi Erim'in sürekli olarak idareye sorun yarattığı, işe düzensiz gelip gittiği bu nedenle soruşturma geçirdiği ve çeşitli cezalar aldığı müfettiş raporlarıyla ortaya çıktığı vurgulandı. Dilekçede, olaydan yaklaşık 3 ay önce Erim'in yakın akrabalarını daireye getirerek, Kars Bölge Müdürü'nü sözlü olarak tehdit ettiği ve çalışanlar içinde sürekli "müdürü öldüreceğim" sözlerini sarf ettiği iddia edildi.

Dilekçede, Bölge Müdürü Mehmet Tolon'un, Erim ve akrabalarının sürekli olarak tehditlerine maruz kaldığı ve can güvenliğinin olmadığı gerekçesi ile Valiliğe başvurduğu, olayın meydana geldiği günden birkaç gün önce korumanın kaldırıldığı belirtildi. Dilekçede, Tolon'un 29 Ocak 2014 tarihinde Kars Cumhuriyet Başsavcılığı'na kendisi hakkında hakaretlerde içeren ve çeşitli ifade ve isnatlarda bulunan Erim'i şikayet eden dilekçe verdiği, dilekçenin Kars Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Erim hakkında dava açılmak üzere Kars 2. Asliye Ceza Mahkemesine dosyayı gönderildiği belirtildi. Dilekçenin devamında şunlar kaydedildi:

"Tolon'un, TÜİK Başkanlığı'nı defalarca telefonla aradığı, Erim'in tayin talebinin yerine getirilmesini istemiş. Kurumda huzursuzluk yarattığını, kendisinin savcılığa başvurduğunu ve birlikte çalışma ortamının ortadan kalktığını ifade etmiş, ancak TÜİK Başkanlığı söz konusu talebi yerine getirmemiş. Bu defa 24 Ocak 2014 tarihinde Erim'in tayininin yapılmasını yazılı olarak TÜİK'e bildirir. Söz konusu yazı 27 Ocak 2014 tarihinde TÜİK Başkanlığı'nın kayıtlarına girer. Buna rağmen TÜİK Başkanı Birol Aydemir herhangi bir işlem yapmaz. TÜİK Başkanlığı kurumun görevlendirdiği müfettişlerin Erim'le ilgili tuttuğu raporu da ciddiye almaz. Müfettişlerin raporunda söz konusu "şahsın kusurlu olduğu ve çalışma barışını bozduğu, bu nedenle tayin talebinin yerine getirilmesi' gerektiği talep edilir. İşlediği suçlardan dolayı da disiplin cezası verilir."

-"OLAYIN GERÇEKLEŞMESİNDE İHMALİ BULUNANLAR HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILMALI"-

Bu ihmallerin arkasında yatan gerçeğin, Tolon'un daha önce Eskişehir Bölge Müdürü iken, Eskişehir bölge Müdürlüğünün kapatılması sonrası emsal bir kadroya atanmayarak, merkeze çekilmesi ve açılan dava sonucu Kars Bölge Müdürlüğü'ne atanmış olduğu belirtilen dilekçede şöyle denildi:

"TÜİK yönetiminin iradesi dışında, mahkeme kararıyla atamak zorunda kaldığı Bölge Müdürü Tolon'a iyi gözle bakmadığı, bu nedenle Bölge Müdürü'nden gelen talepleri yerine getirmediği şeklinde görüşler tüm TÜİK çalışanları tarafından bilinmektedir. Sonuç olarak, TÜİK Başkanı Birol Aydemir'in sorumsuz davranışı ile Kars Valiliğin ihmali birleşince bu elim hadise gerçekleşmiştir. Yapmış olduğumuz bu açıklamalar ışığında konunun tarafınıza hassasiyetle soruşturularak, söz konusu olayın gerçekleşmesinde ihmali bulunan ve sorumsuz davranışlarıyla bu olayın yaşanmasına sebebiyet veren kurum personeli ve kişiler hakkında gerekli adli ve idari soruşturma başlatılması için gerekli emir ve talimatın verilmesini önemle arz ederiz."

Kaynak: ANKA / Güncel

Türkiye İstatistik Kurumu Abdullah Gül Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title