Haberler

Türk- Büro Sen'den, Tüik Önünde "İşten Çıkarma" Protestosu

Türk- Büro Sen Genel Başkan Yardımcısı Osman Eksert, güvencesiz istihdam sonrası sudan bahanelerle bugün 17 kişinin işine son verildiğini belirterek, "Yarın ise kaç kişinin işine son verileceği bilinmemektedir.

Türk- Büro Sen Genel Başkan Yardımcısı Osman Eksert, güvencesiz istihdam sonrası sudan bahanelerle bugün 17 kişinin işine son verildiğini belirterek, "Yarın ise kaç kişinin işine son verileceği bilinmemektedir. TÜİK Ankara Bölge Müdürlüğü'nde meydana gelen bu insafsız ve vicdansız uygulama korkarım tüm bölgelerde uygulanacaktır" dedi.

Türk- Büro Sen, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ankara Bölge Müdürlüğü'nde sözleşmeli olarak çalışan 17 personelin işten çıkartılmasını protesto etti. TÜİK önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına iş akdine son verilen TÜİK çalışanları da katıldı. Açıklamayı yapan, Türk- Büro Sen Genel Başkan Yardımcısı Osman Eksert, TÜİK'in sözleşmeli olarak istihdam ettiği 4/C'li arkadaşlarının güvencesiz çalıştırılmalarına son verilmesini yıllarca talep ettiklerini ve bu güne kadar taleplerinin karşılanmadığını belirtti. Güvencesiz istihdam sonrası da sudan bahanelerle bugün 17 kişinin işine son verildiğini belirten Eksert, "Yarın ise kaç kişinin işine son verileceği bilinmemektedir. TÜİK Ankara Bölge Müdürlüğü'nde meydana gelen bu insafsız ve vicdansız uygulama korkarım tüm bölgelerde uygulanacaktır" dedi.

-"TÜİK YÖNETİMİNİ YILLARDIK UYARDIK"-

TÜİK Yönetimini yıllardır uyardıklarını belirten Eksert şunları kaydetti:

"Bölgeler arasında uygulama birliği yok, uygulama birliğini sağlayın, Bir bölgede normal krşılanan bir uygulama, başka bir bölgede suç olarak görülmesin, Başta 4/C'li arkadaşlarımız olmak üzere, tüm çalışanların iş tanımlarını yapın, Görevi dışında hiçbir personele angarya iş yaptırmayın dedik. Ancak, biz taleplerimizi Kuruma ilettikçe, idare mevzuat birliği sağlamaktan daha da uzaklaştı. Tüm bu yanlış uygulamalara dur denilmesi, kurumun ciddiyetinin sağlanması, kamuoyu nezdinde güvenilir bir kurum imajının oluşması için, Kurum Başkanı Sayın Birol Aydemir'e detaylıca hazırlanan bir rapor da sunmamıza rağmen, bu güne kadar herhangi bir düzenleme yapılmamıştır. Kurumu düzeltmeye yanaşmayan yönetim, işin kolayını seçerek, güvencesiz çalıştırılan 4/C'lileri işten çıkartma yolunu seçmiştir."

-"KIŞIN BU AĞIR ŞARTLARINDA İŞSİZ KALMAYA MAHKUM EDİLDİLER"-

"Kimdir bu 4/C'liler, kimdir bu anketörler, işlerine son verilen arkadaşlarımızın kusurları nelerdir?" diyen Eksert sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birer yıllık sözleşme ile yılda 11 ay 28 gün çalışan, yaklaşık bin 300 TL maaş alan, iş güvenceleri bulunmayan, bin 300 TL maaşla Kurumunu en iyi şekilde temsil edebilmek için temiz ve düzenli giyinmeye çalışan ama asla giyim yardımı alamayan, görevi icabı ilçelere gidebilmek için otobüs yolları gözetleyen, akşama daireye döneceklerin verilen talimata uyabilmek için gerektiğinde kendi imkanlarını zorlayan ve ertesi gün o ilçeye yeniden giden, yol ve yiyecek dahil sadece 28 TL harcırah alan, anket formu almayan ve almakta imtina eden iş sahiplerine karşı korumasız ve boynu bükük olan, gece saat 21:00 - 22:00'de bile anket formu peşinde koşan, cumartesi, pazar çalışmasına rağmen, bir kuruş dahi fazla mesai ücreti alamayan, 4/C'li kardeşlerimiz ne günah işledi de, böylesine vahşice, insafsız bir muameleye tabi tutuldular? Kışın bu ağır şartlarında işsiz kalmaya mahkum edildiler. Kurumu ve devleti ne kadar zarara soktular ki, işten çıkartılmaya maruz kaldılar? Bu arkadaşlarımız yıllarını bu kuruma verdiler, ücreti az da olsa bir işimiz var dediler. En az 12 yıl bu kuruma hizmet ettiler. 23 yıl hizmet veren arkadaşımız da var. Şimdi soruyoruz; Bu işten çıkartmalar hangi vicdana, hangi insafa sığmaktadır? Acaba arkadaşlarımız bu kuruma eski TÜİK Başkanı kadar zarar mı verdiler?"

Eksert, arkadaşlarının işlerine dönmemeleri halinde, tüm TÜİK Bölge Müdürlüklerinin önü eylem alanı olacağını söyledi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Türkiye İstatistik Kurumu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title