Haberler

Türk Büro-Sen: 3y ile Mücadele Diyerek Yola Çıkanlar, Yolsuzluk Bataklığında Boğuluyorlar

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türk İmar Sendikası'nın 5. Olağan Genel Kurulu'na katılarak, Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türk İmar Sendikası'nın 5. Olağan Genel Kurulu'na katılarak, Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yokuş, 11 yıl önce "daha fazla demokrasi, daha fazla insan hakları, şeffaf devlet yönetimi ve adil paylaşım" söylemleri ile iktidara gelenlerin, söylem ve iddialarının tam tersini hayata geçirerek "yolsuzluk bataklığına düştüklerini" savundu. Yokuş, "Özellikle 3Y diyerek, ağızlarından hiç düşürmedikleri, sakız gibi çiğnedikleri yoksulluk, yasaklar ve yolsuzlukları ortadan kaldırma taahhütlerinin tam tersini yaparak, bu güne kadar hiçbir iktidar döneminde yaşanmayan olayları, bu millete yaşatmışlardır. 3Y ile mücadele diyerek yola çıkanlar, yolsuzluk bataklığında boğuluyorlar" dedi.

-"HAKİM, SAVCI VE EMNİYET MENSUPLARI SÜRGÜN EDİLMEKTEDİR"-

"Üstünlerin demokrasisinden kurtulacağız, hukukun üstünlüğünü hayata geçireceğiz" iddialarının havada kaldığını belirten Yokuş, "İktidar kendisine ve yandaşlarına üstünler hukuku getirmiştir. Artık bu ülkede yolsuzluk ve kanunsuzluğu yapan, hukuku ayaklar altına alan siyasi iktidar yandaşlarına dokunulmamaktadır. Siyasi iktidar yandaşlarına dokunmaya kalkan hakim, savcı ve emniyet mensuplarını önce görevden almış, daha sonra da sürgüne göndererek cezalandırmıştır" diye konuştu.

-"HER GÜNE YENİ YASAKLARLA UYANIYORUZ"-

Siyasi iktidarın, bağımsız yargıyı kendi kontrolü altına almak için her yolu denediğini ifade eden Yokuş, her gün yeni yasakların hayata geçirildiğini belirtti. Yokuş, Başbakan'ın kendi "diktatörlüğünü" oluşturmak adına her kesimi tehdit ettiğini, uyarılarını dikkate almayanları ise "anti demokratik" yollarla susturduğunu idea etti.

-"YOLSUZLUKLA MÜCADELEDE SINIFTA KALDILAR"-

Yolsuzluklar ve yasaklarda sınır tanımayan siyasi iktidarın, yolsuzlukla mücadelede sınıfta kaldığını belirten Yokuş şunları kaydetti:

"Son 11 yılda Türkiye'de yoksul sayısı 3'e katlanmış, bu süreçte zengin sayısında da olağan üstü artışlar gerçekleşmiştir. AKP iktidarında dolar milyarderi sayısı da 7 kat artarak, dünya rekoru kırmıştır. Bu iktidar döneminde hiçbir dönemde yaşanmayan yandaş kayırmacılığı hayata geçmiş, siyasi kadrolaşmada liyakat ayaklar altına alınmıştır. Ayrıca yüz binlerce kişi de iktidar zengini olarak, tarihe geçmiştir. Ümit ediyoruz ki, bu zulüm iktidarından kurtulmak için, başta kamu çalışanları olmak üzere, bütün milletimiz seçimlerde eline geçen fırsatı en iyi şekilde değerlendirerek, yolsuzluk batağına saplanmış iktidara hak ettiği dersi verecektir."

Kaynak: ANKA / Güncel

Fahrettin Yokuş Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title