Haberler

Türk-Bulgar Sınırında Hurdacı Krizi

Güncelleme:

Bulgaristan'da hurda ticareti yapan şirketler, hükümetin sektörde yaptığı mevzuat düzenlemelerini protesto etmek için kamyonlarını yola çekerek trafiği kapattı.

Bulgaristan'da hurda ticareti yapan şirketler, hükümetin sektörde yaptığı mevzuat düzenlemelerini protesto etmek için kamyonlarını yola çekerek, Kapıkule'nin karşısındaki Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nı 3 saatliğine trafiğe kapattı. Eylem nedeniyle Avrupa'dan tatillerini geçirmek üzere Türkiye'ye gelmek isteyen gurbetçiler, Bulgar gümrüğünde uzun kuyruklar oluşturunca, beklemekten sıkılan sürücüler kornalarına basarak tepki gösterdi.

Bulgaristan hükümeti bugünden geçerli olmak üzere, hurda sektöründe mevzuat değişikliğine gitti. Hurda ticareti yapan şirketler ise  kişilerin metal satmasını yasaklayan yasayı protesto etmek için Avrupa'dan tatillerini geçirmek üzere Türkiye'ye gelmek isteyenlerin yoğun olarak kullandığı Kapıkule'nin karşısındaki Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nı seçti. Kamyonlarla sınır kapısı önüne kadar gelen hurdacılar, saat 18.00 sıralarında araçlarını yola çekerek trafiğe kapattı. Seslerini duyurmak için bu eylemi yaptıklarını ifade eden hurdacılar, uzun süre Bulgar polisiyle tartıştı. Yolu trafiğe açmadıkları için Türkiye'den Kapıkule Sınır Kapısı üzerinden Bulgaristan'a gitmek isteyenler gümrük sahasında kuyruk oluşturdu.

KUYRUK OLUŞTU

Romanya'ya gitmek için yola çıktıklarını ancak gümrüğü geçemediklerini anlatan Şeref Koç, "Türk sınırından çıktık ancak karşı tarafta hurdacıların eylemi varmış. Bu nedenle yol kapalı geçiş yapamıyoruz. Ailem ve çocuklarla yaklaşık 2 saattir bekliyoruz. Bulgarların sürekli Türkiye'ye yönelik kötü yönetimleri ve uygulamaları var zaten. Şimdi de hurdacıların eylemi olduğu için geçemiyoruz" dedi.

İsmet Barış ise 3 saattir Bulgaristan'a girmek için kuyrukta beklediğinibelirterek, "Türkiye'den çıkış işlemi yaptık ama 3 saattir Bulgaristan'a gidemiyoruz. Sanıyorum hurdacılar yolu kapatmış protesto ediyorlar. Bizde onları bekliyoruz çünkü geçişlere izin verilmiyor" diye konuştu.

KORNALI TEPKİ

Kapıkule Sınır Kapısı'nın karşısındaki Bulgar Kapitan Andreova gümrüğünde bekleyen TIR ve araç sürücüleri korna çalarak hurdacıların eylemini protesto etti. Saat 21.00'a kadar süren eylem nedeniyle Türkiye'den giden yaklaşık 50 araç, Bulgaristan'dan Türkiye'ye gelmek isteyen 150 kadar araç ise yollarda beklemek zorunda kaldı. Yaklaşık 3 saat süren eylemin ve tartışmaların ardından hurdacılar yolu trafiğe açtı. Bulgaristan'ın yeni mevzuatına göre hurda metal ticareti yapan şirketler, sadece sertifika sahibi lisanslı şirketlerden alım yapabilecekler. Bunu protesto eden hurdacı esnafının eylemlerine ilerleyen saatlerde devam edeceği öğrenildi. - Edirne

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bulgaristan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title