Haberler

Türk Bilişimciler Japonlarla Oyuncak Robot Geliştirecek

Adana'da bilgisayar yazılım firması, Japonlarla çocuklar için ortak robot geliştirecek.

Adana'da bilgisayar yazılım firması, Japonlarla çocuklar için ortak robot geliştirecek.

Bilgisayar mühendisleri Osman Tekin ile Taha Cananer tarafından kurulan '2adam' adlı yazılım eğitim ve danışmanlık firması, geçen yıl TÜBİTAK'ın mali desteğiyle insanlara olayları yaşıyormuş gibi his veren gözlük şeklindeki 'Sanal Gerçeklik' cihazı üretti. Özellikle savunma sanayi ve sağlık kuruluşlarının ilgi gösterdiği cihaz, Japon bilim adamlarının da dikkatini çekti. Cihazla ilgili basın ve internet sitelerine yansıyan haberlerini inceleyen Tokyo Teknoloji Enstitüsü'nde görevli Prof. Dr. Shoichi Hasegawa ve beraberindeki ekip Adana'ya geldi.

Yazılım firmasının ürettiği cihazından etkilenen Prof. Dr. Shoichi Hasegawa, çocuklar için ürettikleri 'Soft Robot' adı verilen robotu daha da geliştirip, dünya piyasasına sunmak için de firmayla işbirliği anlaşması imzaladı.

Yazılım Firması Genel Müdürü Bilgisayar Yüksek Mühendisi Osman Tekin, "Playstation ve Wii gibi dünyaca ünlü oyun konsollarının başkenti olarak nitelendirilen Japonya'ya ilham olmak onur verici. Japonların yaptığı Soft Robot'u geliştirmek ve oyun konsolları için onlarla işbirliği yapacağız. Dışarıdan bakıldığında bez bebeğe benzeyecek olan Soft Robot, zıplayabilecek, koşacak, konuşabilecek ama çocukların oynayabileceği şekilde yumuşak olacak, metal hisse yaşatmayacak" dedi.

Ortak çalışmanın yapılması için teklifin Japonya'dan geldiğine dikkati çeken Tekin, "Temmuz ayında yaklaşık 10 yıldır bu teknolojiyle çalışmalar yapan Tokyo Teknoloji Enstitüsü profesörler, Adana'ya gelerek kendi ürettikleri patentli teknolojilerini sundu. Bunlara ne katabiliriz, nasıl ilerletebiliriz diye görüşmelerde bulunduk. Yapacağımız çalışmalar sonunda kendilerine ait Soft Robot teknolojisini geliştirerek dünyaya birlikte sunacağız" diye konuştu.

Anlaşma çerçevesinde Japonlarla Sanal Gerçeklik cihazını da farklı alanlarda kullanmak üzere ortak çalışma yapacaklarını belirten Tekin, üretimlerini Sony'nin piyasaya süreceğini sözlerine ekledi. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title