Haberler

Azeri Genç, Türk Bayrağını Ermenilerden Kurtardı

Güncelleme:

ABD'de, Ermeniler gösteriler sırasında Türk Bayrağı'na saygısızlık yaptı. Bu sırada bayrağa yapılan saygısızlığa "dur" diyen Azeri genç gözaltına alındı.

ABD'de 145 Türk-Amerikan sivil toplum kuruluşunca oluşturulan Yönlendirme Komitesi'nce Beyaz Saray'ın önünden başlatılan "Barış ve Dayanışma" yürüyüşüne katılan yaklaşık 7 bin kişi, öğle saatlerinden itibaren Türkiye'nin Washington Büyükelçilği'ne geldi.

İşte Ermenileriin de karşı kaldırımda beklediği sırada Türk Bayrağı'na yapılan saygısızlığa bir Azeri Genci "dur" dedi. Türk Bayrağı'na yapılan saygısızla müdahale eden genç gözaltına alındı.

"BİZİ BİRLEŞTİR, AYIRMA"

Türk ve Amerikan bayrağı taşıyan, "Bizi birleştir, ayırma", "Suçlama değil uzlaşma", "Türkiye ile birlikteyiz" ve "Yurtta barış dünyada barış" yazılı pankartlar açan binlerce kişi, daha sonra Ermeni protestocuların gösterilerini büyükelçiliğin önündeki kaldırımda yapmasını istemeyen ve 14 Nisan'dan beri elçilik binası önünde nöbet grupla birleşti.

TÜRK BAYRAĞI'NI YAKMAK İSTEDİLER

Her yıl olduğu gibi Ermenilerin bu sene de Türk Büyükelçiliği önüne gelerek eylem yapmaları beklendiğinden, yürüyüşe katılan binlerce kişi saatlerce elçiliğin önünden ayrılmadı. Ermeniler Türk bayrağını yakmak istedi Ermeni protestocular ise öğleden sonra ellerinde Türkiye karşıtı pankartlar açarak elçiliğin karşısındaki kaldırımda toplanmaya başladı. Türkiye'yi, 1915 Ermeni olaylarına ilişkin iddiaları inkar etmekle suçlayan eylemciler, Türkiye aleyhinde dövizler açtı.

AZERİ GENÇ, TÜRK BAYRAĞI'NI KURTARDI

Ellerinde Ermenistan bayrakları bulunan göstericiler, attıkları sloganlarla ABD Başkanı Barack Obama'dan, başkanlık seçimi döneminde kendilerine verdiği sözleri tutma çağrısında bulundu. Bulundukları kaldırımdan Türklere sözlü sataşmalarda bulunan Ermeniler, iki kez de Türk bayrağını yerde ayak altına almak istedi.Bunu gören Türk vatandaşlarının Ermenilere tepki vermesi üzerine taraflar arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Elçilik önünde bekleyen güvenlik görevlileri, gruplar içinde bir kaç kişi arasında yaşanan kısa süreli kavgayı ayırdı.

Öte yandan Ermeni grubun önünden aracının içinde bulunan Türk bayrağıyla geçen bir Azerbaycan vatandaşını Ermeniler durdurarak müdahale bulundu. Aracın içindeki bayrağı alan Ermeni gruba, orada bekleyen Türkler de müdahale etti.

GÖZALTINA ALINDI

Aracından inerek Ermenilere karşılık vermek isteyen Azeri vatandaş ise çıkan arbede sırasında polis tarafından gözaltına alındı. Gösteri, polisin güvenlik önlemleri altında akşam üzeri sona erdi. Türk grup gün sonunda elçilik binası önünden İstiklal Marşı söyleyerek ayrıldı.(Kaynak: Sabah)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Beyaz Saray Washington Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (147)

TurkMobil-IOS:

helal olsun kocum kimseyede ihtiyacin yok bu hareketi yapan birisinjn baskasinin yardimina ihtiyaci yok bir TURK dunyaya bedeldir kapak olsun bu serefsizlere

50
1
yanıtYanıtla
TÜRKKK:

helal sana kardeşimmmm cansın

49
1
yanıtYanıtla
CagatayMobil-IOS:

Helal olsun kardasima azerbaycan öl de ölelim öldür de öldürelim!!!

44
2
yanıtYanıtla
TürkiyemobilWeb@haberler.com:

Salak, seni şimdi kim kurtaracak, kendini boşa yaktın ben kurtarmam. Belki bizim bitbul faşist ülkücüler mhpciler kurtarsın diyecem ama onlarda ötlek sadece havlamasını bilirler. Hay akılsız korkak mhpciler korktu böyle bir eylem yapmaya sana bir kaç kuruş verip ittiler seni ortaya bak kaldınmı ortada enayi..

3
43
yanıtYanıtla
Tuğba:

ABD''deki Türkler Azeri genç kadar olamıyorlar. Bravo yürekli Azeri genci, Allah yardımcın olsun Türk milleti sana minnettardır.

43
1
yanıtYanıtla
hasan türk:

türkün tükten başka dostu yoktur dostlar, bunu hiç bir zaman unutmayın

35
4
yanıtYanıtla
zaralımobilWeb@haberler.com:

Türk olsaydı belkide seyrederdi helal olsun azeri soydaşımıza

33
4
yanıtYanıtla
ARTIK OGRENIN YA:

AZERBAYCAN TURKLERI AZERI DEGIL. . 3 AY ONCE BEKU DEYDIM KARDES BIZE NIYE AZERI DIYIRSIZ BIZDE SIZIN GIBI TURKUZ DIYORLAR AZERBAYCAN COGRAFYA ADIDIR AYNI ANADOLU KARADENIZ MARMARA DOGU GIBI DEDIM GARDAS BIZIMKILER DAHA O KADAR BILGILI DEGILLER KARDES KARDESI KORUR BIZ O KARDESLERIMIZIN BAYRAGI ICIN KAC KERE SAVASDIK BILENLER BILIR BAKUDEKI TURK SEHITLIGI GITTIM GEZDIM HER YERDEN INSAN VAR SAYDIM EN COKDA DENIZLI VE AFYONLU VARDI GUMUSHANELIYIM ONADA OZELLIKLE BAKDIM 10 SEHITDE BIZIM ORADAN VARDI BIR TANEDE SIRNAKDAN VARDI . . NEYSE AMA MEKANLERI CENNET OLSUN HEPSININ GELECEKDE TURK BIRLIGI ALTINDA BIRLESECEZ INSALLAH. .

34
3
yanıtYanıtla
Mehmet 82 nrwmobilWeb@haberler.com:

Herkesin hasi degil türk olmak. Cünkü türk demek müslüman olmak serefli namuslu merhametli ve ahlakli olmak. Ne yapalim gercek bu. Ne mutlu türküm diyene. Bu arada kurtcu falan degilim. Türk oglu Türküm. Bunu olan anlar gerisi fassafisso.

34
3
yanıtYanıtla
DİYARBAKIRLI:

her ne olursa olsun binlerce şehidimizin kanıyla al rengini alan bayrağımıza yapılan saygısızlığı protesto ediyorum. .

34
2
yanıtYanıtla
Tüm 147 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title