Haberler

Türk-Arap Yapı, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Zirvesi

TURAB İzmir Şube Başkanı Attar: "22 Arap ülkesinden 600 firma katılacak.

Türk – Arap Ülkeleri İş adamları Derneği (TURAB) İzmir Şubesi Başkanı Sabuhi Attar, İzmir'in Çeşme ilçesinde yapacakları "Türk- Arap Yapı İnşaat Zirvesi"nin Arap ülkelerinden yoğun talep gördüğünü söyledi.

İzmir Hilton Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında, TURAB İzmir Şubesi ve Müteahhitler Federasyonu desteğiyle 28-30 Nisan 2014 tarihleri arasında Çeşme'de düzenlenecek "1. Türk-Arap Yapı, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Zirvesi" hakkında bilgi verildi.

Zirvenin hem Türk hem de Arap firmalarca büyük talep gördüğünü belirten Attar, "22 Arap ülkesinden 600 firma katılacak. Bakanlıklar, belediyeler ve özel şirketler seviyesinde yoğun talep alıyoruz. Zirvede her ülke kendi yatırım masasını oluşturacak" dedi.

Arap ülkelerinden zirveye binin üzerinde katılım talebi aldıklarını ifade eden Subuhi Attar, yer sıkıntısı sebebiyle Arap ülkelerinden katılımı 600 ile sınırlandırmak zorunda kaldıklarını söyledi. Türkiye ile Arap ülkeleri arasında ilişkileri artırmak istediklerini vurgulayan Attar, şunları söyledi:

"Her iki tarafın iş adamları arasında bağı güçlendiriyoruz. Her Arap ülkesinde kurduğumuz irtibat ve ticaret büroları sayısını artırıyoruz. İzmir turizmine katkı sağlamak için gelen Arap heyetlerine İzmir ve çevresini tanıtacağız. Yatırım ve iş birliklerini hedefleyen firmaların bir araya gelmesini sağlayacağız. Arap ülkelerinden bakanlar. İş adamlarını İzmir'a davet ettik. Aralarında Somali ve Cezayir olmak üzere 4 ülkeden bakan ve 10 büyükelçi gelecek. Zirvemiz çok daha başarılı ve anlamlı olacak."

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır ise zirvenin Türk ve Arap inşaat sektörünü buluşturma açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Türk inşaat sektörünün yurt içi ve yurt dışında büyük katma değer sağladığını dile getiren Nasır, "İzmir mevcut imkanları, en önemlisi insan kaynağı ve üreticileri ile Afrika ve Ortadoğu'da arzu edilen ilişkileri kuramamış. Bu zirve İzmirli müteahhitleri Arap dünyasındaki yatırım imkanlarıyla tanıştıracak. Dünya krizle boğuşurken 26 milyar dolar katkı sağlayan sektörde İzmirli iş adamlarının küçük çapta dahi olsa iş yapan üyelerimiz var. Tanıtım konusunda eksik kaldığımızı hissettik. Bu zirvede sadece yapı malzemeleri değil yurtdışı inşaat bağlantıları yapabileceği bir oluşum olacak" diye konuştu.

150 Türk firma katılmasını arzu ediyoruz

TURAB İzmir Şube Başkan Yardımcısı Çetin Güvercin de geçtiğimiz yıl düzenledikleri Türk-Arap Gıda Fuarı'nın büyük ilgi gördüğünü hatırlatarak, şöyle dedi:

"Gıda fuarına 585 Arap gıda alım heyeti geldi. 22 büyükelçimiz bizimle birlikteydi. 28 Nisan'da düzenleyeceğiz. Yapı fuarına 208 firma otele kaydını yaptırdı. Nasip olursa bu ay sonunda 300 konuğumuzu daha bekliyoruz. Arap firmalarından bin 200'den fazla başvuru var. Ekonomik olarak daha fazla katma değer oluşturmak için seçici davranıyoruz."

İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdülaziz Ediz ise bakanlık olarak bu tür organizasyonlara katkı sağlamaya devam edeceklerini, turizmin bir nevi ticaret olduğunu söyledi.

KOSGEB Güney Hizmet Müdürü Mustafa Çanakçı da KOBİ'lerin acımasız küresel rekabette ciddi bir aktör olmasını sağlamanın görevleri arasında olduğunu fuar desteklerini bu amaçla verdiklerini ifade etti. - İzmir

Kaynak: AA / Ekonomi

Çeşme İzmir Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title