Haberler

Türk-Arap Ortak Yapımı Dizi TRT El Arabia'da Yayımlanacak

İlk Türk-Arap ortak yapımı dizi "Büyük Ev", TRT El Arabia'da izleyiciyle buluşacak.

İlk Türk-Arap ortak yapımı dizi "Büyük Ev", TRT El Arabia'da izleyiciyle buluşacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Türk-Arap ortaklığında ilk kez çekilen televizyon dizisi "Büyük Ev", Arapça yayınıyla 350 milyon nüfusu olan bir coğrafyaya hitap eden TRT El Arabia'da ramazan ayında yayımlanmaya başlayacak.

Türk- Arap ilişkilerini yansıtan hikayelerden oluşan dizi, farklı kültürlerin birbirleriyle kaynaşmasıyla ortaya çıkan komik olayları, sürprizlerle enteresan ve ilgi çekici tarzda işliyor.

Büyük Ev, Türkiye, Suudi Arabistan, Kuveyt, Fas, Mısır, Suriye ve Lübnan olmak üzere 7 farklı ülkeden, 7 ailenin, Türkiye'de yollarının kesişmesi ve birbirleriyle kaynaşması sonucu ortaya çıkan komik olayları konu alıyor.

Dizi, bir Türk'ün WhatsApp aracılığıyla gönderdiği bir video mesajın, Arap dünyasında bir anda yayılmasıyla ortaya çıkan ilginç olaylar silsilesiyle başlıyor.

Türkiye ve Arap dünyasından 120 kişilik bir ekiple çekilen dizi, 45'er dakikalık 30 bölümden oluşacak. Ramazan boyunca iftar sonrası TRT El Arabia ekranlarından yayınlanacak dizide, Osmanlı'dan gelen köklerini arayan bir Suudi milyarderin hikayesi de işlenecek.

Dizide, Bedir Yolucu, Ezgi Sümer, Serdal Genç ve Esma Saib Efendi'nin yanı sıra Suudi Arabistan'dan Hasen Asiri, Faysal el Umeri, Abdulaziz el Sikarin, Nur Huseyn, Kuveyt'ten Meryem Huseyn, Muna Huseyn, Ubeyr Khadar, Fas'dan Faydam Elham Boaziz, Nesrin Katrub, İman el Garbi, Halime el Saidi, İbtisam Okadir, Abdurrahim el Gazvani, Suriye'den Dime Beya'a, Muhammed el Haci, Cirar Aga, Şadi Yusuf, Hela Siyasena, Betül Muhammed, Mısır'dan Hamid Merzuk, Martina Adil, Melik Jamal Lübnan'dan Rabi Zain rol alıyor.

Büyük Ev'in Arap ortak yapımcılığını üstlenen Sadaf Yapım'ın kurucusu ve Arap dünyasının ünlü komedyenlerinden Hasan Asari de dizide rol alıyor.

Çekimleri Antalya'da devam eden dizinin, tüm Arap ülkelerinden yayınlanması ile 350 milyon kişiye ulaşması bekleniyor.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Suudi Arabistan Türkiye Kuveyt Fas Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title