Haberler

Türk-Afrika Üniversiteleri İş Birliği Forumu ve Eğitim Fuarı" Sona Erdi

Çankırı'da dün başlayan "Türk-Afrika Üniversiteleri İş Birliği Forumu ve Eğitim Fuarı" sona erdi.

Çankırı'da dün başlayan "Türk- Afrika Üniversiteleri İş Birliği Forumu ve Eğitim Fuarı" sona erdi.

Karatekin Üniversitesinin ev sahipliğinde, Ilgaz Dağı'ndaki bir otelde Türk ve Afrika üniversiteleri arasındaki bilimsel işbirliği ve değişim programlarını geliştirecek anlaşmalarının imzalanması, gelecek için sürdürülebilir işbirliği modellerinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen program, sunumların ardından tamamlandı.

Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rıza Gürbüz, oturumların ardından yaptığı değerlendirmede, bu kadar önemli ve uluslararası bir foruma ev sahipliği yapmaktan son derece mutlu olduklarını dile getirdi.

Türk-Afrika Üniversiteleri İş Birliği Forumu ve Eğitim Fuarı'nın önemli sonuçlarının ilerleyen zamanlarda ortaya çıkacağını belirten Gürbüz, "Bu Forumun Afrika ülkeleri ile var olan iyi ilişkilerimizi ve işbirliğimizi daha üst seviyelere çıkaracağına inanıyorum." dedi.

Gürbüz, foruma, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç başkanlığında Türk ve Afrika üniversitelerinden çok sayıda temsilcinin katıldığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Çankırı Afrika Ilgaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title