Haberler

Türk Aba ve Kuşak Güreşçileri Dünyaya Açılıyor

Federasyonu, Hatay'ın aba güreşçilerini Kırım'a davet etti.26-28 Ekim 2012 günleri Kırım'ın Simferepol Akmescit kentinde Kurban Bayramı münasebeti ile yapılacak olan 4.idareci ve sporcuları da davet edildi.

Hatay'da 14-15 temmuz 2012 tarihinde yapılan Aba Güreşleri Dünya Kupası'na katılan Kırım Milli Güreş ve Kuşak Güreşi

Federasyonu, Hatay'ın aba güreşçilerini Kırım'a davet etti.

26-28 Ekim 2012 günleri Kırım'ın Simferepol Akmescit kentinde Kurban Bayramı münasebeti ile yapılacak olan 4. Uluslararası Tüm Dünya Tatarları Kuşak Güreşleri Turnuvası'na Antakya Belediyesi Spor Kulübü

idareci ve sporcuları da davet edildi. Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş başkanlığındaki kafile, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanlığı'nın izniyle şampiyonaya katılacak.

Kırım Milli Güreşi Kuşak Güreşi, aba güreşinin bire bir benzeridir. Türk aba güreşi, tüm Türk dünyasında milli güreş veya kuşak güreşi

adı altında yapılmaktadır. Kuralları aynıdır. Elbisenin kuşağından tutarak yapılan oyunlar sonucu sırtı yere gelen sporcu yenik sayılır. Türkiye'de de aba güreşi ve kuşak güreşleri şampiyonalarına tüm güreşçiler katılabilmektedir. Aba güreşi, judo sporunun atasıdır. 5000 yıllık bir tarihi bulunmaktadır.

Kuşak güreşi lisansına da sahip olan sporcular, ilk kez yurt dışında katılacakları şampiyonadan başarı ile döneceklerine inanıyor.

Kırım Milli Güreş Federasyonu Başkanı Lenur İslyam ve asbaşkan Seydamet Yahya, bilim ve spor adamı Prof. Dr. İbrahim Öztek'e Türkiye ve Kırım arasında kurdukları bu sportif köprü nedeni ile ve Türk yönetici ve sporcularını Kırım'da ağırlayacakları için mutluluk duyacaklarını belirttiler.

"Butün Dünya Kırımtatar Kongresi" Kupası'na katılacak idareci ve sporcular şöyle:

Kafile Başkanı: Doç.Dr. Lütfü Savaş (Antakya Belediye Başkanı (Kulüp Başkanı)

İdareciler: Prof.Dr. İbrahim Öztek (Türkiye Olimpian Derneği Başkanı, TMOK Üyesi), Sabri İnalöz (Güreş Dernek Başkanı)

Antrenör:

Mehmet Cemil Delioğlu

Sporcular:

Gökhan Şerbetçioğlu (60 Kg), Mehmet Çağtay (70 Kg), Ahmet Kardaşlar (80 Kg), Selahattin Karaca (90 Kg), Vasfi Aakarsu (100 Kg), İbrahim Sürmeli (Ağır Sıklet) - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Kurban Bayramı Akmescit Kırım Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title