Haberler

Turizmin Yükselen Trendi 'Akbük'

Mavi Yolculuk tutkunlarının önemli uğrak noktalarından birisi haline gelen Gökova Körfezi içinde yer alan Akbük koyu, günübirlik tatilcilerin uğrak mekanı haline geldi.

Mavi Yolculuk tutkunlarının önemli uğrak noktalarından birisi haline gelen Gökova Körfezi içinde yer alan Akbük koyu, günübirlik tatilcilerin uğrak mekanı haline geldi. Geçmişte sahipsiz olan ve günübirlik tatilcilerin bıraktığı çöplerin oluşturduğu olumsuzluklar ortadan kalkarken, ünlü isimler de Akbük koyunu ziyaret etmeye başladı.

Geçen yıl MUÇEV tarafından yapılan ihaleyi alan Muğlalı Selçuk Çelik, koyun bakımı, temizliği ve gelen yerli ve yabancı konukların huzuru için 22 personel ile hizmet verdiklerin açıklarken, Akbük koyunda hafta içi ve hafta sonu yerli turist akınını yaşandığını açıkladı. Günübirlik tatil için yerli turistin yanında mavi yolculuk turuna çıkan yabancı turistlerin de uğrak mekanı olan Akbük'e sinema, dizi, sanat ve iş dünyasından da ünlülerin sık sık ziyaret ettiği koy haline geldi.

Akbük Koyu'nun işletmecisi Selçuk Çelik, Akbük girişinde Hürriyet Gazetesi eski başyazarı Ertuğrul Özkök'ün yazlığı bulunduğunu belirtirken, "Akbük gelecekte Muğla'nın en önemli koylarından birisi olacak. Ören'de yapımı devam eden bölgenin en büyük marinası tamamlandıktan sonra Gökova Körfezi yatların uğrak mekanı olacak. Bu da Gökova Körfezi içinde yer alan başta Sedir Adası olmak üzere Akbük koyu gibi koyların daha fazla ziyaretçi ağırlaması anlamına geliyor" dedi.

"YAYALARDAN ÜCRET ALMIYORUZ"

Giriş ücretleri ile ilgili bilgi eksikliği bulunduğunu belirten Çelik, "Akbük koyuna girişte kesinlikle yayalardan ücret almıyoruz. İçeride 22 personelimiz çalışıyor. Hepsi de sosyal güvencesi olan arkadaşlarımız. Basında yayalardan ayrı, araçlardan ayrı, araç içindekilerden ayrı ücret alındığı şeklinde haberler çıktı. Kesinlikle yayalardan ücret almıyoruz. Sadece araçlardan 15 TL giriş ücreti alıyoruz. Muğlalı olarak bindiğimiz dalı kesmek gibi bir davranışın içinde olmayız. Aksine Akbük koyunda bir firmanın 15 bin TL gibi bir ücret ile stant açma talebini Muğlaspor'u tercih ederek, Muğlaspor dondurma satış standını tercih ettik" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

selçuk çelik Gökova Muğla Akbük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title