Haberler

Turizmde Perakendeciliğe Geçiş ve Markalaşma" Paneli

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Murat Ersoy, Turizmde Perakendeciliğe Geçiş projesi kapsamında ulusal Global Rezervasyon Portal Sistemi'ni kullanıma hazır hale getirdiklerini belirterek, "Bu sistemle tur operatörüne 'senin taşıyamadığın riski biz taşırız, sen istediğin...

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Murat Ersoy, Turizmde Perakendeciliğe Geçiş projesi kapsamında ulusal Global Rezervasyon Portal Sistemi'ni kullanıma hazır hale getirdiklerini belirterek, "Bu sistemle tur operatörüne 'senin taşıyamadığın riski biz taşırız, sen istediğin koltuk kadar riske gir' diyoruz." dedi.

TYD'nin düzenlediği "Turizmde Perakendeciliğe Geçiş ve Markalaşma" panelinde, derneğin Turizmde Perakendeciliğe Geçiş projesi tanıtıldı. Otel ve uçak biletini kolay, hızlı ve cazip şartlarda yabancı turistlere sunmayı amaçlayan proje, tur operatörlerine kolaylık sağlayacak.

TYD Başkanı Ersoy, Türk turizmi olmadan dünyada turizmin olmayacağını savunarak, Rusya'da yoğun bir çalışma içinde olduklarını, Rusya'dan bu yıl 5 milyon turistin gelmesinin hayal olmadığını söyledi.

Ersoy, Turizmde Perakendeciliğe Geçiş projesi kapsamında ulusal Global Rezervasyon Portal Sistemi'ni kullanıma hazır hale getirdiklerini belirterek, "Bu sistemle tur operatörüne 'senin taşıyamadığın riski biz taşırız, sen istediğin koltuk kadar riske gir' diyoruz. Bu nedenle biz riski yüklenmeye karar verdik. Bu sistemin başarılı olduğu görüldükten sonra başka oyuncular da sisteme dahil olacaktır. Sistemde TYD üye otelleri ile Kültür ve Turizm Bakanlığından turizm belgeli oteller rahatça yer alabilecek." şeklinde konuştu.

- "Bu, Türkiye ve Arap ülkelerine karşı bir tavırdır"

Murat Ersoy, 10'dan fazla ülkeden Amerika'ya yapılan uçuşlarda yolcu kabinlerine bazı elektronik cihazların alınmaması konusuna değinirken, laptop'ların güvenilir olup olmamasının kontrolünün kolayca yapılabildiğini ifade ederek, "Böyle kolayca tedbiri alınabilecek uygulamaları bir kenara bırakıp cep telefonundan büyük cihazlara yasak getirilmesi güvensiz bir ülke algısı oluşturulması anlamına geliyor. Bu, Türkiye ve Arap ülkelerine karşı bir tavırdır." dedi.

Ersoy, bu yıl turizme yönelik beklentilerine ilişkin, "Ukrayna pazarında yüzde 25, BDT'de Rusya hariç yüzde 20 artış bekliyoruz. Rusya pazarında ise 2015 yılına kıyasla yüzde 25 artış bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Söz konusu bölgelere yaptıkları uçuşlarda yüzde 20 artış gördüklerini kaydeden Ersoy, bu yıl Rusya'dan erken rezervasyonların yüzde 25 yükseldiğini, Rusya'nın tarifeli uçuşların önünü açtığını söyledi.

- "Ruble cinsinden kredi vererek şirketlerin kendi finansman maliyetini düşüreceğiz"

Denizbank Genel Müdürü ve TYD Başkan Yardımcısı Hakan Ateş de dün yuan cinsi kredi veren ilk banka olduklarını belirterek, "Merkez Bankası da bize teşekkür etti. Şimdi de ruble tarafına döndük." dedi.

Visa ve MasterCard ile konuştuklarını ifade eden Ateş, "Rusların da Mir ödeme sistemi var, Çinlilerin UnionPay'i gibi... Bunu da sisteme dahil ederek maliyetleri düşürecek bir çalışmayı netleştirmek üzereyiz. Ruble cinsinden Eximbank kredisi vererek şirketlerin kendi finansman maliyetini düşüreceğiz." şeklinde konuştu.

Turizmin önemine işaret eden Ateş, Türkiye'nin bugün İspanya kadar turist ağırlaması halinde cari açığının yüzde 1'lere kadar inebileceğini söyledi.

Turizmde 2017'nin geçen yılın yaralarının sarılacağı bir dönem olacağını dile getiren Ateş, Türkiye'ye turistlerin yüzde 52'sinin Batı'dan geldiğini, bunun unutulmaması gerektiğini kaydetti.

Ateş, Denizbank olarak turizm sektörüne yönelik 3 milyar dolarlık kredi verdiklerini, Türk bankacılık sektörünün turizme yönelik verdiği toplam kredinin ise 19 milyar dolar civarında olduğunu bildirdi.

Kredi kartı sisteminde TL ile yapılan alışverişlerin direkt Rus rublesine dönüştürülmesinin mümkün olduğunu, bunun yanı sıra Merkez Bankası ile yoğun görüşme halinde bulunduklarını anlatan Ateş, "TCMB Başkanı Murat Çetinkaya ile de konuşacağız. Sona doğru gelindi. Ruble cinsinden Eximbank kredisi… " diye konuştu.

"Türkiye'nin petrolü turizm"

Hakan Ateş, Türkiye'nin petrolünün turizm olduğunu belirterek, turizmde 2017'nin 2015 yılı kadar iyi olmayacağını söyledi. Ateş, şöyle devam etti:

"2016'dan iyi bir yıl yakalarsak, iyidir. 2018'e baktığımız zaman, inşallah daha iyi bir yıl olacak. Ama güvenlik, algı operasyonu vesaire... Bunlar hepimizi çok zorlayan hadiseler. Bunlarla mücadele ederken de umuyorum ve biliyorum ki, memleketin menfaatleri için sadece turizme yönelik değil, diğer sektörlerde de dünya ile entegrasyonumuzu artıracağımız bir dönem diliyorum."

Hilton Kıdemli Geliştirme Direktörü Tuğrul Temel de dünyada 104 ülkede faaliyet gösterdikleri ifade ederek, Türkiye'de 50 den fazla otel ile 10 bin 500 odayı geçtiklerini bildirdi.

Temel, "Faaliyete geçirmek istediğimiz 30 proje daha var. Türkiye'ye yeni markamız Curio'yu getiriyoruz. İstanbul'da iki otel, Bodrum'da bir otel açılacak." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Murat Ersoy Hakan Ateş Rusya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title