Haberler

Turizmde Deniz Mevsimi Zamlarla Açılıyor

Okullarda tatil zilinin çalmasına az bir zaman kalması ve deniz mevsiminin açılmasıyla turizm merkezlerinde konaklama fiyatları yükseldi.

Okullarda tatil zilinin çalmasına az bir zaman kalması ve deniz mevsiminin açılmasıyla turizm merkezlerinde konaklama fiyatları yükseldi. Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinde pansiyondan, 5 yıldızlı otellere, konaklama tesislerinde talep durumuna göre, konaklama maliyetleri yüzde 5'den yüzde 50'ye kadar değişen oranlarda yükseldi.

Dünyanın ve Türkiye'nin gözde tatil merkezleri Antalya ve Muğla'da, pansiyondan motele, 3 ve 4 yıldızlı otellerden 5 yıldızlı otel ve tatil köylerine konaklama tesislerinde ciddi bir yoğunluk yaşanmaya başladı.

Taleplerin artması nedeniyle konaklama fiyatları da yükseldi. DHA'nın Mayıs ve Haziran dönemlerinde yaptığı belirlemelere göre, Antalya merkezde yaklaşık bir ay önce 60 lira olan turistik bir pansiyonda kişi başı geceleme fiyatı yaklaşık yüzde 33'lük bir artışla Haziran ayı itibariyle 80 liraya yükseldi. 5 yıldızlı bir otelde ise tam pansiyon bir haftalık konaklama fiyatı da yaklaşık yüzde 25'lik artışla 3 bin liranın üzerine çıktı.

Yılda 12 milyon turistin ağırlandığı Antalya'da, geçen yıl bir turistin ortalama tatil süresi 10 gün üzerinden gerçekleştiği için geceleme süresi ise 120 milyon geceleme olarak gerçekleşti. İstanbul'da bu süre bir turist için ortalama 2 geceleme olurken, Antalya'da 10 gün olması nedeniyle, yaz tatili döneminde fiyatların daha da yükselmesi bekleniyor.

Erken rezervasyon yapanlar ise bugünkü belirtilen fiyatların çok çok altında tatil yapma fırsatını elinde bulundururken, yaz döneminde birçok tesiste yüzde 100 doluluğa ulaşılması nedeniyle fiyatların yüksek olmasının dışında, son dakika tatilciler için yer bulmakta hayli zor.

TURİSTİK MERKEZLERDE KONAKLAMA ÜCRETLERİ (LİRA)

MAYIS      HAZİRAN       ARTIŞ(%)

ANTALYA (Merkez)

Pansiyon oda+kahvaltı                         60              80               33

Motel oda+kahvaltı                              70              80               14

3 yıldızlı otel oda                                100            100              -.-

5 yıldızlı bir haftalık tam pansiyon     2,940          3,675              25

ANTALYA (Kemer)

Pansiyon oda+kahvaltı                         45               55              22

Motel oda+kahvaltı                              60                75             25

3 yıldızlı otel oda                                  60                75            25

Tatil köyü bir haftalık tam pansiyon   1,417            1,834           29

ANTALYA (Alanya)

Pansiyon oda+kahvaltı                          30                35          16

Motel oda+kahvaltı                               90              110           22

3 yıldızlı otel oda                                  95               110          16

Tatil köyü bir haftalık tam pansiyon    1,800           1,900            5

ANTALYA (Kaş)

Pansiyon oda+kahvaltı                          50                65          30

Motel oda+kahvaltı                               60                65            8

3 yıldızlı otel oda                                  80               100          25

Tatil köyü bir haftalık tam pansiyon  1,850             2,200          19

MUĞLA (Fethiye)

Pansiyon oda+kahvaltı                         25                 35           40

Motel oda+kahvaltı                              30                 45           50

3 yıldızlı otel oda                                  40                 45           13

Tatil köyü bir haftalık tam pansiyon   2,450            3,626            48

(MC) (OSS) - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya türkiye Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title