Haberler

Turizmciye 'Yıldırım' Destek

Dalaman, Ortaca, Köyceğiz, Turistik Otelciler ve Turizm İşletmeleri Birliği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur, Muğla'yı ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım'ın yeni sezon öncesi kendilerine verdiği desteğin, turizmciye büyük moral olduğunu söyledi. Okutur, "Sayın Başbakanımızın destek sözü yeni sezon öncesi turizmcileri umutlandırdı" dedi.

Dalaman, Ortaca, Köyceğiz, Turistik Otelciler ve Turizm İşletmeleri Birliği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur, Muğla ziyareti sırasında Başbakan Binali Yıldırım ile yaptıkları görüşmeyi anlattı. Son iki yılda turizmde ciddi sıkıntılar yaşanmaya başladığını ifade eden DOKTOB Başkanı, Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasının kendilerini umutlandırdığını söyledi. Okutur, "Turizmdeki krize çare olabilmesi amacıyla, alternatif pazar olarak gördüğümüz Hindistan ve Ukrayna'da gerek fuarlara katılarak gerekse ülkelerdeki turizmin başkan ve acenteleriyle görüşerek, Muğla'ya davet ettik. Nisan ayında Bollywood yapımcılarına ve düğün organizasyonlarına mekan danışmanlığı yapan, Island Group'un sahibi Aman Bhatia, Muğla'yı tanımak üzere Türkiye'ye geliyor. Mayısın ilk yarısında, Hindistan'ın en büyük iki turizm grubu OTAİ ve TAFİ başkanları ile birlikte 50 kişilik acenteler gelecek. Bu gruplar için yaz boyunca sadece Dalaman, Ortaca, Dalyan, Köyceğiz değil, Marmaris ve Fethiye'ye de geziler düzenlenerek bu ilçelerimiz de tanıtılacak. Hindistan'da, Türkiye'ye gelmek ve tatil yapmak isteyen potansiyel 20 milyondan fazla turist bulunuyor. Bu sayının 2025 itibariyle 30 milyonu bulması bekleniyor. Uçak bileti desteği ve vize kolaylığı konusunda, Muğla'da Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Turizm Bakanımız Sayın Nabi Avcı, Muğla Valimiz Sayın Amir Çiçek ve Muğla Milletvekilimiz Sayın Nihat Öztürk ile görüşme yapılarak, başbakanımızın ve turizm bakanımızın bu konuda büyük desteği alınmıştır. Bir ara zora giren bu organizasyonlara, son dakikada yeniden hayata geçme fırsatı doğduğu için bu görüşme bize büyük moral olmuştur" şeklinde konuştu.

Turizmde yaşanan sıkıntıları aşmanın tek yolunun turist gelecek yeni ülkelerle iletişim kurup, tanıtım turları düzenlemekten geçtiğini dile getiren DOKTOB Başkanı Yücel Okutur şunları söyledi:

"Bölgemizde turizmin canlanmasına yönelik çalışmalarımızda desteklerini hiç esirgemeyen Muğla Valimiz Amir Çiçek, Milletvekilimiz Nihat Öztürk ve Muğla Ticaret Odası Başkanımız Bülent Karakuş ile çalışmalarımızı birlikte sürdürüyoruz. Turizmde krizi aşmanın tek yolu yeni turistlerin geleceği ülkelerle iletişim ve tanıtım turlarını geliştirmektir. Diğer yandan Muğla'nın en doğal köyü olan Çandır'da belde halkıyla DOKTOB ve Tarım Bakanlığı İl Müdürlüğü arasında 4 yıl önce yapılan sertifika sözleşmeleriyle Muğla'nın ilk ve Türkiye'nin ise dördüncü organik köyü Köyceğiz Çandır olmuştur. Bu köyümüzde şuanda narenciyenin her türü, nar ve nar suyu, zeytin ve zeytinyağı, bal, kekik ve defne yetiştirilmekte, farklı meyve suyu ve yağları da çıkarılmaktadır. Doğal alanların korunması ve Muğla'da turizm geleceği Kırsal Çiftlik Turizmi turizmindedir." - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Köyceğiz Dalaman Ortaca Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title