Haberler

Darbe Girişiminden Sonra Turizmcinin Yüzü, Ukrayna Pazarı ile Güldü

Güncelleme:

FETÖ'nün darbe girişimi nedeniyle turist sayısında düşüşler yaşanırken, bu düşüşten Ukraynalı turist sayısının etkilenmediği ifade edildi.

Ülke turizminin son olarak, başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimiyle olumsuz etkilenmesi turist sayısında düşüşlere yol açtı. Ukrayna pazarının etkilenmemesinin yanı sıra geçen yılın rakamlarını katlaması turizmcinin az da olsa yüzünü güldürdü.

DARBE GİRİŞİMİNDEN OLUMSUZ ETKİLENDİ

Terör tehlikesi ve Rusya krizi gibi çeşitli sorunlar nedeniyle sıkıntılı günlerden geçen ülke turizmi, darbe girişiminden de olumsuz etkilendi. Ülkeye gelen turist sayısında önemli düşüş olduğu belirtildi. Bu düşüşten Ukraynalı turist sayısının etkilenmediği ifade edildi. Bunda en büyük payın Ukrayna'daki Anex Tour olduğu kaydedildi. YDA Dalaman Dış Hatlar Genel Müdürü Hamdi Güvenç, Anex Tour'u ziyaret ederek karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Görüşmeler neticesinde de karşılıklı plaketler verildi. Anex Tour Ukrayna Genel Müdürü İlker Adıgüzel, şöyle dedi:

UKRAYNA'NIN ROLÜ BÜYÜK

"Ukrayna'nın, Türkiye'deki Rusya pazarının düşüklüğünden sonra alacağı rolü öngörüldüğünden itibaren, farklı projeler geliştirmeye çalıştık. Antalya'daki otel ve turizmcilerin yanında olabilmek, iki ülke arasındaki dostluk bağlarını, turizmi, kültür paylaşımlarının yüksek ölçü düzeyinde potansiyelini ortaya koyarak, yapabildiği tüm desteği gerçekleştirmeyi sağladık. Ukrayna halkına da firmam adına teşekkürlerimi sunmam gerekir."

TURİST SAYISI GEÇEN YILI KATLADI

Ukrayna pazarını her zaman ana pazar olarak gördüklerini vurgulayan Adıgüzel, bu çalışmaların verimini 2016'da aldıklarını bildirirken şöyle devam etti:

"Şu andaki kapı giriş rakamlarımız bu sene 2015 yılının tam iki katına ulaştı. Ukrayna pazarındaki ortak büyüme toplamda yüzde 45'leri bulacak. Türkiye'deki otelciler de bize sürekli destek veriyor. Bundan sonra artık hiçbir turizmcinin Ukrayna pazarını ikinci, yan bir pazar olarak düşünmeyeceğine eminim. Bundan sonra karşılıklı olarak çok daha güzel projeler üreterek bu yolda yürüyeceğiz. Kendi firmam adına söylemem gerekirse Antalya ve Dalaman bölgesinde şu anda 100 bini aşmış durumdayız. Sezonun daha yarısı gelmeden bu çok ciddi bir rakam. Sezon sonunda 250 bin rakamına ulaşacağımızdan eminim."

UKRAYNA PARLAYAN BİR YILDIZ

YDA Dalaman Dış Hatlar Genel Müdürü Hamdi Güvenç ise, Ukrayna pazarıyla ilgili söylenecek çok sözün olduğunu kaydederek şöyle devam etti:

"Ukrayna bu sene parlayan bir yıldız. Özellikle sezon olarak tüm turizm pazarlarında yaşadığımız sıkıntılar arasında Ukrayna yüzümüzü güldürdü. Rakamlarla bunu ifade etmek gerekirse geçen sene Ukrayna, Dalaman'da 29 bin yolcu sayısına ulaşmıştı. Şu anda görünen o ki uçak planlaması bazında 60 bini geçeceğimiz gözüküyor.

SEFERLER HAFTADA 8'E ULAŞTI

Bu pazarın büyümesinde yiğidin hakkını yiğide verelim; Anex'in katkısı çok büyük. Anex kendine ait Azur Havayolları'yla başlattığı seferlerini haftada 8'e kadar çıkardı. Yani hemen hemen her gün uçak var anlamı taşıyor. Daha önce sadece Kiev'den uçarken şimdi Lviv ve Kharkov'dan da uçak kaldırıyorlar. Kharkov'dan seferler yeni konuldu. Başarısız darbe girişiminde tek yolcu kaybetmediğimiz ülke Ukrayna oldu. Hatta Odessa'dan yeni uçak seferi bile konuldu."

YDA Dalaman Dış Hatlar Genel Müdürü Hamdi Güvenç iptaller olmaması için büyük çaba gösteren Anex Tour'a teşekkür plaketi verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anex Tour Türkiye Dalaman Ukrayna Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title