Haberler

Turizmciler Rusya ve İsrail ile Yaşanan Gelişmelerden Memnun

Rusya ve İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi yönünde atılan adımlar, önemli turizm merkezlerinden Kuşadası ve Didim'de sevinçle karşılandı.

Rusya ve İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi yönünde atılan adımlar, önemli turizm merkezlerinden Kuşadası ve Didim'de sevinçle karşılandı.

Kuşadası Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Bülent İlbahar, AA muhabirine yaptığı açıklamada iki ülke arasında yaşanan son gelişmelerin turizme olumlu katkı sağlayacağını söyledi.

İlçenin, turizm konusunda ülkeye önemli katkı yaptığına işaret eden İlbahar, kente gelecek her turistin ülke ekonomisi için değer olduğunu kaydetti. İlbahar, "İsrail ve Rusya ile yaşanan kriz sonrası atılan barış ve dostluk adımlarından dolayı tüm turizmciler olarak çok mutluyuz. Rusya bizim turizm alanında en önemli kaynak pazarlarımızdan bir tanesi. Buradaki bu iyimser hava, yumuşama, çift taraflı olarak ikili ilişkileri düzeltecek. İnşallah da en kısa süre içerisinde olumlu şekilde bu görüşmeler neticelenir." dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Kuşadası Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek de geçen sezon 400 bin yerli, 450 bin de yabancı turisti ağırladıklarını anımsatarak, Rusya ve İsrail ile yaşanan gelişmelerin sevindirici olduğunu anlattı.

Çiçek, şunları kaydetti:

"Gelişmeler ve karşılıklı atılacak adımlar turizm camiasında büyük sevinç ile karşılandı. Yaşanan bu gelişmeler nasıl ki bizler tarafından sevinçle karşılandıysa gerek İsrail gerekse Rusya'da sevinçle karşılandığını biliyoruz. İnşallah her şeyin hayırlısı olur ve bu gelişmeler hızlı bir şekilde tamamlanır. Dostluk ve barışın hakim olduğu bir dünyada herkes huzurlu bir şekilde yaşamını ve karşılıklı ekonomik iş birliklerini sürdürür."

"Hareketlilik ağustos ayında başlar"

Didim Turizm Derneği Başkanı Ercüment Alkaner de bu yıl istedikleri hareketliliğe ulaşamadıklarını ancak uzun bayram tatilinin bu olumsuz havayı ortadan kaldırdığını anlattı. Alkaner, bayram tatili dolayısıyla yerli turistlerin sayısının arttığını belirterek, otellerin doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığını söyledi.

Rusya ve İsrail ile yaşanan gelişmelerle ilgili olarak Alkaner, "İki ülke ile yaşanan olumlu hava, turizmde hareketlendirmeyi yeniden canlandıracaktır. Rusya ile ilk yaşanan hadiseler maddi ve manevi zarar vermişti çünkü ülkeye ciddi anlamda Rus turist girişi vardı. Prosedürler yeniden yapılacağı için tahminim hareketlilik ağustos ayında başlayacaktır. Turizm açısından çok önemli bir gelişmedir. " değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Kuşadası İsrail Didim Rusya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title