Haberler

    Turizmciler Memurlar İçin Harekete Geçti

    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası yıllık izinleri iptal edilen ve tatil planlamasını yapmış kamu çalışanları, seyahat acentelerine başvurarak, otel, yurt içi ve yurt dışı paket turlar ile uçak bileti ödemelerinin iadesini talep etti.

    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası yıllık izinleri iptal edilen ve tatil planlamasını yapmış kamu çalışanları, seyahat acentelerine başvurarak, otel, yurt içi ve yurt dışı paket turlar ile uçak bileti ödemelerinin iadesini talep etti. Bunun üzerine konu, TURSAB'ın gündemine geldi.

    TURSAB, tüketicilerin taleplerinin karşılanması amacıyla havayolu ve konaklama için tedarikçilere ödenen paraların acentelere iade edilmesi amacıyla havayolu şirketlerine ve Türkiye Otelciler Birliğine yazı yazarken, Kültür ve Turizm Bakanlığına paket turların, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne (SHGM) de uçak bileti ücretlerinin iadesi için başvurdu.

    TURSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüketicilerin, kamuda izinlerin iptal edilmesine bağlı olarak otel, paket tur ve uçak biletine ödedikleri ücretleri haklı olarak talep ettiklerini belirterek, Birlik olarak acentelerin ve tüketicilerin zarar görmemesi için gerekli girişimleri yaptıklarını söyledi. Gürcün, "Çünkü bu, olağanüstü bir durumdan kaynaklanıyor. Ancak acenteler, burada aracı kurum sıfatında. Bu nedenle Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile SHGM tarafından çıkarılacak genelgeyle konaklama ve ulaşım bedeli olarak ödenen ücretler, acentelere iade edilecek. Acentelerimiz de tüketicilere paralarını iade edebilecek." diye konuştu.

    Kamu çalışanlarının, ağustos sonuna kadar yaptırdıkları rezervasyonlara ilişkin ödedikleri ücretlerin iadesini istediklerini anlatan Gürcün, tüketicilerin taleplerine göre yurt içi ve yurt dışı turların tarihlerinde değiştirme de yapılabildiğini hatırlattı. Gürcün, "Biz, kimsenin hiçbir şekilde zarar görmesini ya da mağdur olmasını istemiyoruz. Bu konuda da üzerimize düşen her türlü girişimi yapacağız. Acentelerimizin ve tüketicilerimizin içi rahat olsun." dedi.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Türkiye Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title