Haberler

Turizmciler Gaziantep'te Toplandı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Yaptıklarımızı anlatmaktan çok, hep böyle olmadığımızı anlatmak durumunda kaldığımız bir zaman dilimi yaşıyoruz.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Yaptıklarımızı anlatmaktan çok, hep böyle olmadığımızı anlatmak durumunda kaldığımız bir zaman dilimi yaşıyoruz. O yüzden de gücümüzü birleştirmemiz, birbirimize sahip çıkarak 2016'yı geride bırakarak 2017'ye yeni bir vizyonla, kampanyayla devam etmeliyiz." dedi.

Güneydoğu Anadolu Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneğince (GATOD) düzenlenen turizm toplantısında, turizm temsilcileriyle bir araya gelen Şahin, bölgenin çok önemli bir coğrafyada olduğunu anlatarak, Evliya Çelebi'nin bütün dünyayı dolaştıktan sonra Gaziantep için "Şehr-i Ayıntab-ı Cihan" dediğini hatırlattı.

Bütün tarihlerin ve medeniyetlerin en zengin dönemini bu topraklarda yaşadığını, göçler ve savaşların tarihinin bu coğrafyada yazıldığını vurgulayan Şahin, "Bunun getirdiği elbette zorluklar var. Ancak insanımız bütün bu zorluklara rağmen başarı hikayesini yazmaya devam ediyor. En önemli şey insan ve bizim bu konuda çok iyi bir sermayemiz var." dedi.

Çok zor ve hassas bir dönemden geçildiğini, kendisinin de bu konuda mağdur olduğunu aktaran Şahin, şöyle devam etti:

"Yaptıklarımızı anlatmaktan çok, hep böyle olmadığımızı anlatmak durumunda kaldığımız bir zaman dilimi yaşıyoruz. O yüzden de gücümüzü birleştirmemiz, birbirimize sahip çıkarak 2016'yı geride bırakarak 2017'ye yeni bir vizyonla, kampanyayla devam etmeliyiz. Elimizdeki sermaye çok kuvvetli. Bu sermayeyi yarınlara taşımamız ve çocuklarımızın bizden daha iyi yaşayacağı bir bölgeyi, Türkiye'yi, dünyayı inşa etmeliyiz."

Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra "Acil Eylem Planı" hazırladıklarını, bütün zorluklara rağmen kentin kalkınmasına yardımcı olacak çalışmalar yaptıklarına değindi.

Terörle anılmayı istemiyorlar

GATOD Başkanı Mete Akcan da kent genelinde yaşanan sıkıntılardan ve üzerinde durulması gereken konulardan bahsetti.

Gaziantep'in terörle anılmasını istemediklerini dile getiren Akcan, "Şehrimizin turizm şehri olduğunu ve bunun bizler için vazgeçilmez bir sektör olmasını istiyoruz. Şehrimiz turizm ve gastronomiyle anılan bir şehir olmalıdır." dedi.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık ise turizmin dünyada en önemli sektörlerden bir tanesi olduğunu bildirdi.

Gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilen Gaziantep'in başarısıyla Türkiye'nin dünyada yüz akı olduğunu dile getiren Ayık, bu durumun yöre insanı açısından övünç kaynağı olduğunu kaydetti.

Toplantının sonunda, TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Ayık, Şahin'e plaket takdim etti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Evliya Çelebi Fatma Şahin Gaziantep Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title