Haberler

Turizmci Bayram Tatilinde Umduğunu Bulamadı

Güncelleme:

Kurban Bayramı'nın yaz tatilinin sonu ve okulların açıldığı döneme denk gelmesi nedeniyle hem yurt içi hem de yurt dışı tatilci sayısında ciddi azalma oldu.

3-7 Ekim tarihleri arasında toplam 5 gün sürecek Kurban Bayramı tatilinin bu yıl okulların açıldığı ve yaz tatiline yakın döneme denk gelmesi nedeniyle sahil ve yurt dışı tatil tercihlerinde ciddi azalma görüldü.

Geçen yıl 200 binin üzerinde kişinin yurt içi ve yurt dışında tatili tercih ettiği Kurban Bayramı'nda sektör temsilcileri bu yılki rakamların 100 bin dolayında olduğunu açıkladı. Bu yıl bayram tatilini otellerde geçireceklerin oluşturacağı ekonomik hacmin ise 25 milyon Euro'nun üzerinde olacağı düşünülüyor.

HAREKETLİLİK AZALDI

Bu sene Kurban Bayramı rezervasyonlarının geçmiş yıllara kıyasla daha az hareketli olduğunu belirten Odeon Tours İç Pazar Satış ve Pazarlama Müdürü Mehmet Kamçı, buna neden olarak okulların yeni açılmış olmasının ve tatilcilerin kısa bir süre önce yaz tatillerini değerlendirmiş olmalarını gösterdi. Kamçı, ancak arefe gününün de tam gün tatil olduğu haberiyle birlikte bu hafta talebin biraz daha artmasını beklediklerini kaydetti.

ANTALYA İLK SIRADA

Tatilcilerin bayram tatilinde tercihleri ise Antalya, Bodrum, Çeşme, Kıbrıs ve Afyonkarahisar olarak sıralandı. Geçen bayramlarda yoğun ilgi gören yurt dışı tur programlarının bu yıl beklenen talebe ulaşmadığı kaydedildi.

Akdeniz'deki tusistik tesisler de tatilcileri çekebilmek için bayram süresince birbirinden ünlü yıldızların sahneye çıkacağı konser programları hazırladı. Konser olan otellerde gecelik kişi başı konaklama 200 liradan başlıyor, 1000 liraya kadar çıkıyor.

ÜNLÜ SANATÇILAR GEÇİDİ

Kundu'daki Mardan Palace'da ikinci gün Erol Evgin, son gün ise Candan Erçetin hayranlarıyla buluşacak. Beldibi'ndeki Rixos Sungate Otel'de ikinci gün Volkan Konak, üçüncü gün ise Sezen Aksu sahneye çıkacak. Belek'te bulunan Rixos Premium Otel'de ikinci gün İrem Derici konser verecek. Rixos Tekirova'da ise Yusuf Güney ikinci gün hayranlarıyla buluşacak.

Belek'te bulunan Spice Otel, ikinci gün Demet Akalın'ı ağırlayacak. Bayram tatilini Kervansaray Lara Otel'de geçireceklere ikinci gün Ümit Besen eşlik edecek. Alanya'da bulunan Rubi Platinum Resort'da ise Kurtalan Ekspres üçüncü gün konser verecek. Side'de bulunan Sueno Hotels'te ilk gün Kibariye, ikinci gün Altay ve üçüncü gün de Bülent Serttaş sahneye çıkacak.

BARDA KONSER ZİNCİRİ

Bayramı Antalya kent merkezinde veya yakınlardaki otellerde geçirecek tatilciler içinse kentin popüler eğlence mekanı Jolly Joker'de konser zinciri var. Bayramın ilk günü Şevval Sam'ın sahneye çıkacağı mekanda ikinci gün Gökhan Tepe ve üçüncü gün de Mehmet Erdem hayranlarıyla buluşacak. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Kurban Bayramı Antalya Rixos Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

hasan:

eee şimdiye kadar dolu geçti artık kış uykusu zamanı.

0
0
yanıtYanıtla
ÖZMEN:

TURİZMCİLER HER ZAMAN ŞANSLI OLMAYABİLİR KİMİSİ ÇOK KOLAY KANAR

0
0
yanıtYanıtla
ÖZMEN:

ZENGİN VE AKILLI VE ZEKİ OLAN BİR İNSANA GÜZEL OLAN ŞEYLER İYİ HER ŞEY İYİ GELEBİLİR. MESELA. ALTIN MÜCEVHER PARA GİBİ ŞEYLER

0
0
yanıtYanıtla
ÖZMEN:

TURİZM ŞİRKETLERİ KİMİSİNİ KANDIRIR KİMİSİNİ KANDIRAMAZ

0
0
yanıtYanıtla
ÖZMEN:

BİNLERCE TURİZM KURUMU VAR. BOŞ OLSA NEOLUR OLMASA NEOLUR.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title